DF vil splitte forhandlinger op

11. april 2013 12:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF vil splitte forhandlinger op
Billede mangler

Koblingen mellem på den ene side besparelser på SU og kontanthjælp og på den anden side en lettelse af selskabsskatten har været med til at sætte en kæp i hjulet i forhandlingerne om en vækstpakke.

 

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der kalder koblingen »usympatisk«, og derfor til dagens vækstforhandlinger med regeringen tilbyder, at man deler forhandlingerne op og laver »en hurtig pakke«, der kan skabe vækst og arbejdspladser.

»Vi skal have forhandlingerne ud af dødvandet. De har indtil nu kuldsejlet på, at regeringen har lavet en kobling mellem at spare på SUen og kontanthjælpen for så at bruge pengene på at sænke selskabsskatten, og det, synes vi, er en usympatisk måde at gøre det på,« siger Kristian Thulesen Dahl til vej til forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon (S).

»Derfor vil vi tilbyde regeringen i dag, at vi deler forhandlingerne op. At vi laver en særskilt forhandling, der handler om, at – forudsat vi kan blive enige om SU og kontanthjælp – så bruger vi pengene på ikke på at sænke selskabsskatten, men på ting, som folk lige nu står og efterspørger, altså en boligjob-fradragsordning, en nedrivningspulje, så der kan komme gang i byggebranchen, vi bruger pengene på en grænsehandelspakke og på at nedsætte energiafgifter,« siger han.

Kristian Thulesen Dahl er bekymret for, at de langvarige forhandlinger om en vækstpakke, der har stået på i flere uger, ligefrem skader væksten.

»Den her såkaldte vækstplan, som regeringen har fremlagt, får mere og mere karakter af en vækstdræber. Alene den usikkerhed, der bliver skabt, når man som regering kommer med så stort et oplæg, og det ikke rigtig bliver til noget, er med til at nedsætte væksten,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu