DF: Villy Søvndal skal smide russere ud

13. april 2012 13:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF: Villy Søvndal skal smide russere ud
Billede mangler

Der skal gøres kort proces med de russere, der angiveligt har samarbejdet med en 49-årig professor om at etablere spionage i Danmark.
Det mener Dansk Folkeparti efter det er kommet frem, at en finsk professor fra Københavns Universitet er tiltalt for spionage for Rusland mod Danmark.
“Vi kan ikke leve med, at der tilsyneladende er spioner på dansk grund, der forsøger at gøre skadelige ting mod Danmark. Hvis det viser sig at de pågældende spioner stadig er i landet, så skal de udvises,” siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til Newspaq.
Han trækker nu udenrigsminister Villy Søvndal (SF) ind i sagen.
“Jeg har bedt Villy Søvndal om at svare på, hvad der skal ske i forhold til Rusland. Der må komme et politisk efterspil på denne sag. Rusland skal stå til regnskab for, at der tilsyneladende spioneres på dansk jord,” siger retsordføreren og siger, at den russiske ambassadør nu skal indkaldes til en samtale i Udenrigsministeriet.
PET bekræfter, at den 49-årige professor er blevet overvåget over en periode på otte år.
Han har ifølge tiltalen hjulpet russerne med politiske analyser, men også med at udpege de skarpeste hjerner på universitetet. Planen var så, at Rusland skulle hverve de kloge studerende til spionage, inden de fik stillinger højt i det danske statsapparat.
Peter Skaarup mener, at sagen giver anledning til at sende roser af sted til PET.
“PET har gjort et flot arbejde i denne sag. Vi er helt med på, at PET skal have flere ressourcer til at afsløre spionage, hvis der er brug for det,” lyder det fra retsordføreren.
Den 49-årige professor blev tilbage i 2010 anholdt af PET og afhørt. Han har siden været suspenderet fra sin stilling på Københavns Universitet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu