DFer handlede med Waterfront

3. februar 2013 22:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DFer handlede med Waterfront
Billede mangler

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen (DF), har haft privatøkonomiske fordele af sit samarbejde med det meget omdiskusterede PR-bureau Waterfront.

 

Det skriver dr.dk.

Ifølge DR solgte Kim Christiansen og hans kone i 2009 530 kopper og 55 termokander til Waterfront klimanetværk, Copenhagen Climate Network. Handlen fandt sted, mens Waterfront arbejdede for at påvirke Dansk Folkeparti på vegne af DSB. Ifølge interne mails, som DR er i besiddelse af, var lobbyarbejdet over for Kim Christiansen et selvstændigt job-nummer, og i en mail fra Waterfront til DSBs ledelse står der direkte, at Waterfronts opgave var »at flytte Kim Christiansen fra at være modstander af DSB til at være aktiv medspiller«.

Salget af kopper og termokander, der gav en fortjeneste på 21.075 kroner, kom i stand i forbindelse med et møde mellem Kim Christiansen og en repræsentant fra Copenhagen Climate Network.

– Vi sidder og taler om porcelæn, jeg har jo været isenkræmmer i 20 år. De siger, de skal have deres logo på det her, og så siger jeg, at det kan jeg sagtens formidle, fordi min hustru laver sådan noget, siger Kim Christiansen til 21 Søndag.

Han synes ikke selv, at forbindelsen til Waterfront er et problem. Alligevel beklager han handlen.

– Set i bagklogskabens klare lys, kan man da godt sige, at det skal man afholde sig fra. Men det er relativt uskyldigt det her, vi er nede i nogle småpenge, siger han.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF) vil på baggrund af sagen nu indskærpe over for sin folketingsgruppe, at de skal passe på med lobbyvirksomheder.

– Jeg vil bruge den her sag til at understrege vigtigheden af, at man holder rene linjer og at man skal gebærde sig på en måde, så man ikke kan blive mistænkt for at der kommer nogle forkerte hensyn ind i forhold til den politiske linje, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Ifølge DR har Waterfronts medarbejdere også skrevet kronikker for Kim Christiansen og foræret ham billetter til en koncert.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu