DI klapper i hænderne over vækstpakke

26. februar 2013 12:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DI klapper i hænderne over vækstpakke
Billede mangler

Et stærkt udspil, der skaber tillid hos virksomhederne. Det er meldingen fra Dansk Industri (DI) efter præsentationen af regeringens konkurrenceevnepakke.

 

»Regeringen tager fat om de to centrale udfordringer, vores virksomheder står med. Planen forbedrer virksomhedernes konkurrenceevne og gør det mere attraktivt at investere i Danmark,« siger direktør i DI, Karsten Dybvad.

Han mener, at sænkelsen af selskabsskatten samtidig sender et vigtigt signal om, at både danske og udenlandske virksomheder kan have tillid til at satse på Danmark.

»Regeringens forslag til en lavere selskabsskat sender et klart signal til erhvervslivet om, at Danmark skal være et attraktivt sted at lægge ny produktion og nye arbejdspladser i. Sammen med et løfte om stop for nye skatter og afgifter vil det øge lysten til at investere i Danmark,« siger Karsten Dybvad.

DI vurderer, at planen vil lempe flere af de afgifter, som gør størst skade på danske virksomheders konkurrenceevne.

»Jeg vil gerne kvittere for, at regeringen lægger op til at reducere nogle af de mest skadelige afgifter på danske virksomheder, som eksempelvis energiafgifter og kørselsafgifter på lastbiler. Skattetrykket på danske virksomheder er kommet så højt op, at vi mister ordrer og taber private job til konkurrenter i nabolandene. Den udvikling får vi nu en chance for at vende,« siger Karsten Dybvad.

Samtidig glæder DI sig over, at planen vil give en bedre balance mellem den private sektor og den offentlige sektor, så virksomhederne kan vokse, mens de offentlige udgifter vokser lidt langsommere.

»Regeringens plan tager mere grundlæggende fat, end vi har set længe. Der er ikke bare tale om en omlægning, hvor én afgift forsvinder for blot at blive erstattet af en ny. Her har vi en plan, der fører til et lavere skattetryk på virksomhederne – fuldt finansieret af færre offentlige udgifter,« siger DIs direktør.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu