DI langer ud efter LOs jobpakke

22. januar 2013 18:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DI langer ud efter LOs jobpakke
Billede mangler

LO vil med en ny jobpakke skabe tusindvis af job ved blandt andet at sikre kommunerne større økonomisk frirum. Men Dansk Industri tror ikke på, at det skaber job at gøre den offentlige sektor større.

 

LO lancerede tirsdag en jobpakke, der ifølge organisationen selv vil skabe 15.000-24.000 arbejdspladser over de næste to år, men det tror DI ikke på.

– Opgaven er at få skabt flere private arbejdspladser. Det skal ske gennem en styrkelse af konkurrenceevnen og ikke ved at øge størrelsen af den i forvejen alt for store offentlige sektor i Danmark, siger underdirektør i DI, Kent Damsgaard, i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at det i pakken blandt andet lyder, at »kommunerne skal kunne anvende de midler, de allerede har budgetteret med, uden at risikere at blive økonomisk straffet«. Desuden skal bygninger energirenoveres, kampen mod social dumping skal intensiveres, og medarbejdere skal opkvalificeres.

– Hvis forslagene gennemføres, vil det være i direkte modstrid med EU-henstillingen om at få styr på budgettet. Det kan vi på ingen måde støtte, siger Kent Damsgaard.

Også selvom LO-formand Harald Børsting i forbindelse med lanceringen af pakken fastslog, at initiativerne skal foregå inden for det økonomiske råderum fastsat af EU.

– Det er nødvendigt med en ekstraordinær indsats, da beskæftigelsen desværre står i stampe i den private sektor samtidig med, at 10.000 offentlige ansatte mistede deres job alene i 2012. Manglen på vækst og job skyldes først og fremmest, at vi ikke bruger nok penge. Det er helt afgørende, at vi igen øger den hjemlige efterspørgsel, så vi kan få skabt nogle flere arbejdspladser, forklarede han.

DI tror dog på, at vejen til arbejdspladser i Danmark er en anden.

– Vi skal igen have gjort Danmark til et attraktivt land at investere i og oprette arbejdspladser i. Derfor er der kun en vej frem, og det er at få fjernet de afgifter, der står allermest i vejen for jobskabelsen. Og så vil en gradvis nedsættelse af selskabsskatten gøre Danmark mere interessant for de virksomheder, der lige nu overvejer hvilket europæisk land, de vil investere i, lyder det fra underdirektøren.

Jobpakken kommer i kølvandet på udmeldingen fra regeringen, der i sidste uge lagde op til, at den er på vej med en ny jobpakke.

Enhedslisten støtter LOs nye pakke og tror, at vækstinitiativerne er helt rigtige.

– Jeg håber meget, regeringen følger LOs anbefalinger, så vi kan få skabt flere arbejdspladser både i det private og i det offentlige. I stedet for regeringens tro på den tvivlsomme effekt af skattelettelser til erhvervslivet, så taler LO meget fornuftigt om reelle arbejdspladser baseret på investeringer, siger partiets finansordfører, Frank Aaen (EL), i en pressemeddelelse.

Han roser LO for at ville skabe arbejdspladser her og nu og samtidig sikre bedre velfærd i kommunerne, og Frank Aaen erklærer sig »helt på LOs side i den sag«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu