DI: Nulvækst skal finansiere lettelser

4. februar 2013 13:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DI: Nulvækst skal finansiere lettelser
Billede mangler

DI, industriens organisation, spiller nu ud med en ønskeliste – en konkurrenceevnepakke – til de danske politikere for at forbedre konkurrenceevnen og dermed blandt andet skabe flere arbejdspladsen.

 

Listen omfatter en sænkning af de skatter og afgifter, som industrien anser for at være mest skadelige for konkurrenceevnen. Og øverst på listen står energiafgifterne, som ifølge DI i dag ligger 70 pct. højere i forhold til EU som helhed.

DI oplyser, at hele ønskelisten er fuldt finansieret, og at den forbedrer konkurrenceevne kan skabe omkring 15.000 nye, varige arbejdspladser i virksomheder i hele Danmark over de kommende år.  Finansieringen skal ske først og fremmest med nulvækst i det offentlige forbrug i 2014-15.

“Det vil på bare to år frigøre et råderum på omkring 10 mia. kr. Herudover finansieres konkurrenceevnepakken med reformer af SU-systemet og kontanthjælp – reformer, som regeringen allerede er på vej med,” skriver DI i sin meddelelse.

Adm. direktør i DI Karsten Dybvad peger i forbindelse med planen på, at Danmarks økonomiske krise er blevet en tillidskrise.

“Virksomhederne er ikke kun usikre på, om de kan sælge deres varer i fremtiden. De er også usikre på, hvordan fremtidens erhvervsvilkår ser ud i Danmark. Usikkerheden betyder, at nye investeringer går Danmark forbi, og vi går glip af job,” hedder det.

Karsten Dybvad efterlyser langsigtede løsninger og ikke lappeløsninger med pakken, som er bygget på DI’s langsigtede strategi frem mod 2020. Den indeholder derfor også et ambitiøst forslag om at nedsætte selskabsskatten med 5 procentpoint fra de nuværende 25 procent til 20 pct. i 2014 for at gøre Danmark til et langt mere attraktivt land at investere i.

“Landenes konkurrence om investeringer er intens, og vores naboer i Sverige og Storbritannien har netop sænket deres selskabsskat. Hvis politikerne allerede i år varsler, at selskabsskatten bliver sat markant ned i 2014, giver det et løft her og nu til erhvervsklimaet, fordi virksomhederne kan se en langsigtet plan for sig,” siger DI’s adm. direktør.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu