DI: Vi skal arbejde 43 timer mere

27. april 2012 10:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DI: Vi skal arbejde 43 timer mere
Billede mangler

Hvis den danske velstand og velfærd skal bevares, så må alle pukle mere på arbejdsmarkedet.
Dansk Industri foreslår at øge den årlige arbejdstid med 43 timer per lønmodtager. Det betyder, at alle skal arbejde knap en time mere om ugen.
Det skriver Børsen.
I en ny 2020-plan fra arbejdsgiverorganisationen med 10.000 medlemsvirksomheder foreslår DI desuden, at offentligt ansatte skal arbejde lige så mange timer som privat ansatte.
Fagbevægelsen er ikke afvisende over for forslagende, der kommer samtidig med, at trepartsforhandlingerne er ved at blive løbet i gang.
– Vi er ikke afvisende overfor, at folk skal arbejde noget mere. Det vil vi godt drøfte. Også til trepartsforhandlingerne, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF, hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, til Børsen.
Og i fagforbundet FOA med 200.000 medlemmer stiller formand Dennis Kristensen sig heller ikke op med korslagte arme.
– På lidt længere sigt vi vil godt være med til at diskutere det ved trepartsforhandlingerne. Uagtet at det bliver med et skævt smil på læberne. Nu hvor de er begyndt at tænke i de samme baner som i Fair Løsning, siger han til Børsen med henvisning til S-SF-planen Fair Løsning.
Trepartsforhandlingerne mellem regeringen, arbejdstagerne og arbejdsgiverne skal ifølge regeringsgrundlaget resultere i et øget arbejdsudbud med 20.000 personer, som skal skaffe fire milliarder kroner.
Pengene skal formentlig gå til uddannelsesinitiativer. De skal i hvert fald ikke rette op på finansminister Bjarne Corydons (S) husholdning, siger Dennis Kristensen.
– Vi nærmer os en situation, hvor en trepartsaftale godt kan gå hen og blive realistisk. Men hvis regeringen tænker, at pengene skal lukke hullet i statskassen, så kan det godt blive svært. Vi vil ikke betale dobbelt, siger han til Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu