ANNONCE

DI: Virksomhederne hyrer efter kompetencer, ikke nationalitet

30. januar 2015 10:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DI: Virksomhederne hyrer efter kompetencer, ikke nationalitet
Det handler mere om hvad, der står på CV'et, end hvilken hudfarve man har. Arkivfoto: Colourbox
Det handler mere om hvad, der står på CV'et, end hvilken hudfarve man har. Arkivfoto: Colourbox

Det handler mere om hvad, der står på CV’et, end hvilken hudfarve man har. Arkivfoto: Colourbox

Det er lidt bedre, hvis det er syriske Ahmed, der tager et ufaglært job på et tomatgartneri fremfor Ivan fra Litauen.

Det synes at være ræsonnementet hos SF, hvor udlændingeordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) slår på tromme for, at man i højere grad forsøger at få flygtninge og indvandrere ud i de jobs, som østarbejdere i øjeblikket sidder på herhjemme.

Men den slags særbehandling er man ikke tilhængere af hos Dansk Industri, hvor underdirektør Steen Nielsen i stedet fastslår, der er plads til begge grupper.

»I øjeblikket efterspørger virksomhederne arbejdskraft, og de ansætter nydanskere på lige vilkår med østarbejdere og danskere. Der er ingen forskelsbehandling, man kigger på kvalifikationerne. Vi er enige i, at det er en god ide at bringe flere nydanskere i spil på arbejdsmarkedet, men det bliver ikke på bekostning af østarbejderne,« siger Steen Nielsen.

Hos SF hæfter man sig ved, at østarbejderne sidder på en række ufaglærte jobs, hvor der er lempelige krav til sprog og uddannelse, hvilket kunne bane vejen for flere af de nydanskere, der i øjeblikket står udenfor arbejdsmarkedet. Steen Nielsen mener dog, at det på sigt kan være skadeligt, hvis virksomhederne aktivt forsøger at hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet uden at skele til deres kompetencer.

»Jeg tror, vi skal holde fast i, at når man ansætter en medarbejder, så går man efter den bedste medarbejder. Det er et vigtigt princip for at klare sig godt, og tager man andre hensyn, risikerer man at skade virksomhedernes muligheder for at klare sig,« siger Steen Nielsen.

Han fastslår samtidig, at man allerede nu nyder godt af indvandreres arbejdskraft i en række brancher.

»Vi har rigtig mange medlems-virksomheder, der ville have svært ved at klare sig, hvis ikke de havde nydanskeres arbejdskraft til rådighed, og de er overordnet meget tilfredse med dem,« siger Steen Nielsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu