Diamantkup: Tyve stjæler smykker for 43 millioner mens 7000 betjente fejrer nytår

4. januar 2017 13:30 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Mens 7000 betjente var travlt optaget på Times Square brød tre mænd ind i en diamanthandler et par gader længere henne.

De ventede til klokken slog 12.

Mens tusindvis af mennesker på Times Square ventede i spænding på, at kuglen faldt ved midnat nytårsaften, havde tre indbrudstyve travlt et par gader væk. Trioen ventede nemlig på, at uret slog 12, inden de slog til og stjal smykker til en værdi af 43 millioner kroner. Det skriver det amerikanske medie New York Post.

På Times Square i New York er der tradition for, at en kæmpekugle på toppen af New York Times-tårnet falder hvert år til nytår. Det var det øjeblik tyvene ventede på.

– De ventede indtil kuglen faldt, siger en kilde fra politiet.

7000 betjente et par gader væk

De tre hætteklædte mænd brød ind i en smykkebutik klokken 00:01 søndag. Imens var 7000 betjente travlt optagede af at passe på den enorme folkemængde på Times Square – kun få gader fra juveleren. Politikilden siger, at tyvene havde timet indbruddet præcist til midnat.

Tyvene slap af sted med 43 millioner kroner i smykker. De blev fanget af overvågningskameraerne i butikken, der er kendt for sine sjældne gule og pink diamanter. En af tyvene, en mand med skæg i en hvid hættetrøje, kigger direkte ind i kameraet under kuppet. Trods det har politiet stadig ikke fundet de tre tyve.

Efterlod smykker til 50 millioner

Trioen kom ind gennem vareindleveringen og brugte bagefter en hammer og et brækjern til at bryde låsen op til et lokale med fire pengeskabe. De tog diamantarmbånd, øreringe og halskæder fra to af pengeskabene, som de puttede ned i flere rygsække.

De to urørte pengeskabe indeholdt smykker til en værdi af 50 millioner kroner. Diamanthandleren havde lånt pengeskabene, da firmaet var i gang med at bygge en mere sikker bankboks.

Pengeskabene var enten allerede åbne eller også kendte tyvene koderne. På overvågningsvideoen kan man se en af tyvene snakke i telefon, mens han åbner pengeskabet. Poltiet tror derfor, at han måske fik koden fra en fjerde person.

Insider job

Bagefter flygtede mændene ned af trapperne i den 16 etager høje bygning. Der er intet udenfor eller på bygningen, der viser, at juveleren lå på sjette sal. Det peger i retning af et insider-job.

– For mig er det mistænkeligt, at de tilfældigvis forsøgte sig med den etage. Hvordan ville nogen vide, at juveleren lå på den etage, fortæller en bygningsarbejder og fortsætter:

– Det virker helt klart som et insider-job. Timingen er også mærkelig.

Han tilføjer, at tyvene sandsynligvis vidste, at forretningen ville være tom, når de brød ind.

Sjældne farverige diamanter

Tyveriet blev meldt næste dag klokken 15. En anden kilde med relation til bygningen siger også, at tyvene var “opmærksomme på deres omgivelser”.

– De ville have brug for en nøgle for at komme ind af vareindleveringen. Ellers har nogen ladet døren stå åben til dem, forklarer kilden.

En sikkerhedsvagt blev sat udenfor butikken mandag. En tredje person, der arbejder i bygningen, siger, at ejeren sikker er flov over indbruddet.

– Det er en skamplet for forretningen, at de ikke kunne sikre smykkerne. Det er mange penge – det er pinligt, siger personen.

En politikilde siger, at ejeren lige nu er i Indien. Juveleren specialiserer sig i farvede diamanter og importerede juveler, heriblandt sjældne gule og pink diamanter i vedhæng og halskæder med en værdi på op til en million kroner stykket.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu