ANNONCE

Dick Cheney erkender Sarah Palin-bommert

30. juli 2012 05:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dick Cheney erkender Sarah Palin-bommert
Billede mangler

Udnævnelsen af Sarah Palin som Republikanernes vicepræsidentkandidat i 2008 var en bommert, mener Dick Cheney.
 
Det var en politisk fodfejl af de store, da Sarah Palin i 2008 blev nomineret som vicepræsidentkandidat for republikaneren John McCain. Det siger Dick Cheney, der bestred posten som vicepræsident under George W. Bush.
– Det blev ikke håndteret på en god måde. Jeg mener ikke, at hun bestod testen om at være klar til at kunne overtage præsidentposten, siger Cheney i et interview i programmet “This Week” på ABC.
Republikanernes præsidentkandidat ved valget for fire år siden, John McCain, overraskede, da han udpegede Sarah Palin som sin makker i forsøget på at slå Demokraternes kandidat Barack Obama.
En del republikanere menes at have undladt at stemme på McCain af bekymring for, om Palin var i stand til at overtage præsidentembedet, såfremt der skulle ske den dengang 72-årige McCain noget.
Ifølge Dick Cheney laves der gerne to lister med navnene på mulige vicepræsidentkandidater.
– Der er den lange liste. Den kan indeholde mange navne. Men for at blive skrevet på den anden liste, må personen være i stand til at overtage posten som præsident. Og den liste er sædvanligvis kort. Meget kort, siger Cheney.
Sarah Palin var ikke noget stort navn på den politiske scene i USA, da John McCain udpegede hende.
– Jeg kan godt lide Palin. Jeg har mødt hende og kender hende. Men med sin baggrund som guvernør i cirka to år, var hun ikke rede til at tage over (som præsident, red.), siger Cheney.
Republikanernes kandidat til præsidentvalget den 6. november, Mitt Romney, har endnu ikke valgt en makker. Men partiets erfaringer fra 2008 har øget presset på Romney for at vælge en stærk og markant vicepræsidentkandidat.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu