ANNONCE

Dick Pound: OL bliver udskudt

23. marts 2020 19:56 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det er besluttet at udskyde OL i Tokyo, siger IOC-medlem Dick Pound. IOC-talsmand nedtoner Pounds udmelding.

Dick Pound, mangeårigt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), siger til USA Today, at IOC har besluttet at udskyde OL i Tokyo.

– På det grundlag, IOC har, så er en udskydelse besluttet.

– Det er ikke blevet besluttet, hvad der skal ske fremadrettet, men legene kommer ikke til at begynde 24. juli, så meget ved jeg, siger Dick Pound til USA Today.

Den udmelding fra Dick Pound nedtoner IOC-talsmand Mark Adams. Han siger til samme medie, at det er ethvert IOC-medlems ret at fortolke den beslutning, som IOC kom med søndag aften.

– Det er ethvert IOC-medlems ret at fortolke den beslutning fra IOC-bestyrelsen, der blev annonceret i går (søndag, red.), siger Mark Adams.

Søndag annoncerede IOC-præsident Thomas Bach, at en udskydelse af OL er en mulighed, og at der træffes en beslutning inden for fire uger.

Lande lægger pres

De nationale olympiske komitéer i Serbien og Kroatien anmoder  om en udskydelse af OL.

– Japan har investeret en masse ressourcer i de olympiske lege og har ubøjeligt sagt, at legene skal afvikles efter planen.

– Men det går imod al fornuft, og vi kan ikke støtte det, fordi menneskeliv kommer først, siger Vanja Udovicic, præsident i Serbiens Olympiske Komité, ifølge Reuters.

Zlatko Matesa, der har samme rolle bare i Kroatien, er enig med kollegaen.

– Sport er ikke et tema nu, fordi det er blevet umuligt at konkurrere. Jeg mener, at det er umuligt at gennemføre legene.

– Efter min mening bør og skal OL udskydes nogle få måneder. Det vil ikke være en dramatisk forsinkelse, siger Matesa.

De olympiske komitéer i Norge og Brasilien har også anmodet Den Internationale Olympiske Komité (IOC) om en udskydelse.

Max Hartung, der er tidligere verdensmester i fægtning og allerede kvalificeret til legene, siger, at han vil boykotte OL, hvis det afvikles efter planen.

– Jeg har taget min beslutning. Denne sommer vil jeg ikke deltage i de olympiske lege på den planlagte dato, siger Hartung til den tyske tv-station ZDF.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu