Din bil kan gøre dig syg

25. juni 2019 11:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Har du aircondition i din bil, kan det gå ud over helbredet.

Del:

Hedebølgen giver uventede problemer for bilejerne. Lige nu bliver landets bilværksteder bestormet af bilister, som har problemer med deres aircondition.

I hver fjerde aircondition som er på værksted, finder mekanikerne tydelige spor af mug, pollen og svampesporer – hvilket er direkte farligt, hvis man har allergi.

Det oplyser Autobutler.dk.

(I galleriet over artiklen kan du se, hvordan du undgår mug, pollen og svamesporer i din bil).

På en enkelt dag havde værksteder 110 biler med problemer med airconditionproblemer – i 20 af dem var der ifølge Autobutler tydelige mug i anlægget. Og mistanke om svampesporer i yderligere fire.

Skal bruges

Et airconditionanlæg skal bruges – også om vinteren. Bliver det ikke det, dannes der kondensvand, som kan blive til skimmelsvamp eller mug. Det betyder helt konkret at du i stedet for en dejlig kølig vind, puster beskidt og allergifremkaldende luft rundt i bilens kabine.

– Hvis du ikke har fået din aircondition renset inden for det sidste år, er der forøget risiko for at du i stedet for ren kold luft, spreder en cocktail af svampesporer, pollen og mug, forklarer analysechef Jan Sturm fra autobutler.dk.

Artiklen fortsætter under videoen

Hvis øjne og næse løber i vand og gør ondt, når der tændes for den kolde luft, bør du være ekstra opmærksom. Det gælder især hvis du i forvejen har luftvejssygdomme, eller allergi, hvor bilens aircondition risikerer at forværre symptomerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu