ANNONCE

Det skal tjekkes jævnligt

16. december 2020 06:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Du bør ofte genoverveje din bilforsikring for at sikre dig den bedste dækning og pris. Der kan nemlig være penge at spare.

Din bilforsikring skal ofte tages op til revurdering, hvis du vil din bil og økonomi det bedste. Med et jævnligt kig på markedet kan du nemlig sikre dig, at du ikke betaler for meget.

– Man skal ikke have et livslangt forhold til sin bilforsikring. Ofte er det de loyale kunder, der bliver straffet, siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom i bilejernes interesseorganisation FDM.

Faktisk vil det være fornuftigt at undersøge markedet for andre bilforsikringer én gang om året, for der er mange penge at spare, vurderer Ilyas Dogru.

– Men mange tænker ikke over, at når man får tilbudt en pris på sin bilforsikring, så er det stadig et tilbud, fortsætter han. Det betyder, at du ligesom med andre varetyper også bør forsøge at presse prisen på din bilforsikring.

Gør en indsats

Begynd med at indhente tilbud fra forskellige udbydere. Eksempelvis fra det forsikringsselskab, hvor du i forvejen er kunde, eller hvis du er medlem af en bestemt forening, der giver tilbud på netop en bilforsikring.

– Man kan desuden bruge et af de anerkendte sammenligningsværktøjer, der er på markedet, til at sammenligne priser og dækning, anbefaler Ilyas Dogru.

Men tjek forinden, om tjenesten er betalt af nogle bestemte udbydere, da det kan betyde, at den favoriserer netop dem, fortsætter han. I et forsøg på at presse prisen yderligere kan du prøve at holde selskabernes tilbud op mod hinanden.

– Det er ikke altid, det lykkes, men der vil være tilfælde, hvor det gør, fordi selskabet er interesseret i at holde på dig som kunde, forklarer han.

Belønning eller ej

Det kan også være en fordel, hvis du foreslår selskabet at samle dine forsikringer hos dem. Men succesraten på den strategi varierer dog fra sted til sted.

– Nogle belønner deres kunder for at samle forsikringerne, mens andre ikke kører med sådan en samlerabat, forklarer Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Ud over at se på prisen skal du dog altid kigge på, hvad den dækker. Her skal du gøre op med dig selv, hvor meget du ønsker at være forsikret, hvis uheldet er ude. Mens det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, kan du eksempelvis overveje, om du har behov for at tilkøbe en kaskoforsikring, eller om din bil er for gammel.

– Er ens bil 10.000 kroner værd, kan det godt være, det ikke står mål med den forsikringspræmie, man betaler årligt, siger Anja Lintrup Sørensen.

Hold desuden øje med, om du køber et prisfast produkt eller et bonusreguleret produkt, hvor prisen kan ændre sig, alt efter om du laver skader eller ej.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu