ANNONCE

Din brugte bil er måske blevet mere værd

6. februar 2020 19:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er bare et enkelt problem.

Din brugte bil er måske blevet mere værd
Visse gamle diselbiler står til at blive mere værd i skrotpræmie. For en stund. Genrefoto.

Ejer du en dieselbil, indregistreret før 1. januar 2006, kan du nu igen søge om forhøjet skrotningsgodtgørelse. Det skriver Miljøstyrelsen.

Puljen, der kan søges penge i, genåbner 24. februar 2020. Det er nemlig ikke første gang, en sådan ordning bliver indført i Danmark.

Artiklen fortsætter under videoen.

Sidst, visse bilejere havde mulighed for at få lidt mere for deres gamle bil, var i 2019. Formålet var dengang at få skrottet miljøskadelige biler.

I 2019 var der sat 100 millioner kroner af til projektet, mens der denne gang bliver sat 26 millioner kroner af.

Miljøstyrelsen skriver, at skrotningsgodtgørelsen hæves til 5000 kroner mod 2200 kroner, der normalt gives for person- eller varebiler.

FDM savner flere penge

Når de 26 millioner kroner er brugt, bliver kassen lukket, og det møder kritik hos FDM. For ifølge FDM er de 26 millioner kroner resterne af de 100 millioner kroner, der oprindeligt blev afsat til projektet, og pengene rækker ikke, ifølge FDM.

”Der er ingen tvivl om, at ordningen med den forhøjede skrotningspræmie har været en succes, der har fået mange af de ældste og mest forurenende dieselbiler væk fra vejene. Derfor mener FDM, at man bør finde flere penge, så vi får alle årgange af de ældre dieselbiler uden partikelfilter med,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, til FDM.

Du kan hos Miljøstyrelsen læse mere om, hvordan du skal gøre, hvis du er blandt dem, der overvejer at skrotte en dieselbil, der lever op til kravene.

Hvis du vil være sikker på at få flere penge ud af det end normalt, skal du være hurtig, eftersom pengene udbetales efter først til mølle-princippet, og de 26 millioner kroner svarer til godt 9000 biler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu