ANNONCE

Din brugte bil er måske blevet mindre værd

11. marts 2020 18:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Tusindvis af bilejere har udnyttet en chance.

Din brugte bil er måske blevet mindre værd
Ordningen gav biljejere mulighed for at hente lidt ekstra på at skrotte deres gamle dieselbil. Genrefoto.

Den 24. februar åbnede Miljøstyrelsen en pulje, hvorfra ejere af dielselbiler registreret første gang før 1. januar 2006 kunne søge om en forhøjet skrotpræmie.

Miljøstyrelsen skriver nu, under en måned senere, at kassen er tom. Puljen er brugt, og det er kommet ejerne af de 9000 biler, der blev skrottet under ordningen, til gode.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Newsbreak.dk omtalte ordningen tilbage i februar, hvor det kom frem, at der var sat 26 millioner kroner klar til borgere, der havde brug for et ekstra skub i retning af at få skrottet en ældre bil.

Skrotningsordningen blev hævet fra 2200 kroner til 5000 kroner, og loftet på 26 millioner kroner mødte kritik hos FDM.

”Der er ingen tvivl om, at ordningen med den forhøjede skrotningspræmie har været en succes, der har fået mange af de ældste og mest forurenende dieselbiler væk fra vejene. Derfor mener FDM, at man bør finde flere penge, så vi får alle årgange af de ældre dieselbiler uden partikelfilter med,” sagde juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, til FDM.

Miljøstyrelsen skriver, at pengene blev uddelt efter først til mølle-princippet. Nu, puljen er tom, får man igen 2200 kroner for at skrotte en dieselbil.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu