Din gamle brændeovn kan være gode penge værd

6. februar 2019 16:46 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hvor gammel er din brændeovn? Der findes cirka 200.00 brændeovne i Danmark, der er fra før 1995. Dem vil regeringen betale for at få skrottet.

Din gamle brændeovn kan være gode penge værd
Har du en gammel brændeovn stående? Den kan være gode penge værd. Foto: Scanpix.

Har du en brændeovn stående fra før 1995? Hvis du vælger at skrotte den, kan du få 2000 kroner for den. Miljøstyrelsen skriver, at der er sat 46 millioner kroner af på finansloven, der skal betale for at få så mange gamle brændeovne som muligt skrottet.

Det er de gamle brændeovne, der virkelig forurener. Ifølge Miljøstyrelsen er de gamle brændeovne dem, der oser mest, og det giver miljø- og sundhedsmæssigt god mening at få de gamle brændeovne skrottet. Som det er nu, er de partikler, der kommer fra brændeovne og pejseindsatse med til, at 400 mennesker dør for tidligt i Danmark, hvert år.

Miljøstyrelsen skriver, at der findes op mod 700.000 brændeovne og pejseindsatse i Danmark, og man vurderer, at omkring 200.000 af dem er fra før 1995. Hvis 20.000 brændeovnsejere vælger at skrotte deres brændeovn, punger regeringen altså ud med 40 millioner kroner for dem.

Er din brændeovn penge værd?

Der er dog en del, der skal være på plads, før du kan få dine penge. Først og fremmest skal din brændeovn faktisk være fra 1994 eller ældre, og derudover skal den have været installeret i dit hjem, og altså ikke bare have stået i et skur et sted.

En skorstensfejer kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor gammel din brændeovn er, og vedkommende kan også bevidne, at den har været installeret, og at den derfor er en skrotpræmie værdig.

Miljøstyrelsen skriver, at ordningen udløber, når pengene er brugt, eller ved udgangen af 2021. Hvis du vil skrotte din gamle brændeovn, skal du starte med at kontakte en skorstensfejer, og herefter skal du følge den vejledning, Miljøstyrelsen har udarbejdet.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu