ANNONCE

Din gamle walkman kan være mange penge værd

5. december 2019 09:26 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Walkmanen er et levn fra fortiden ikke desto mindre er den mange penge værd.

Kan du huske dengang, hvor man trofast slæbte et kassettebånd med, når man skulle høre musik på farten? For mange blev det ved, at kassettebåndet blev skamhørt i bilen, men senere blev en lille opfindelse et helt banebrydende stykke musikhistorie, der for altid ændrede den måde, hvorpå vi lytter til musik.

Artiklen fortsætter under videoen.

Musikgiganten Sony opfandt nemlig for 40 år siden en Walkman, som gjorde, at et kassettebånd og senere en CD kunne tages med på farten, så man kunne nyde de seneste hits eller blot ens yndlingsartister, når man var på farten. Den revolutionerende opfindelse gjorde, at man kunne høre musik overalt. Og for samlere så har en walkman stadig en kæmpe værdi. Det skriver DBA Guide, som har set nærmere på musikfænomenet.

Hvor man i dag hører musik på DAB, Spotify eller noget helt tredje, så var walkman’en revolutionerende – og det har gjort, at din gamle walkman i dag kan være stakkevis af penge værd.

Sonys 40 år gamle, originale Walkman med modelnummeret TPS-L2 handles til mellem 2.000- og 4.000 kroner på nettet – blandt andet nogle gange DBA. Det er alene for afspilleren. Hovedtelefonerne koster mellem 1.500 og 2.000 kroner.

Men af og til ses det, at de originale eksemplarer forsøges at blive handlet for op til 15.000 kroner.

Ikke for alle

Hvor priserne måske kan synes afskrækkende for købere, så skal man som sælger altså ikke tro, at det er alle walkman-modeller, der kan indbringe en ekstra skilling her op til jul.

Retro-elektronik er ellers populært for tiden og hvor pladeafspillere i en årrække har oplevet en renæssance, så er en ting som en walkman ved at blive mere populær. Grunden til at særligt Sonys TPS-L2 Walkman er interessant skyldes, at den kan bryste sig af et ikonisk design, men også i høj grad, at det var dén, der startede hele revolutionen omkring den bærbare musik.

Sony lancerede i 1979 den første Walkman og selvom, at den ikke blev en succes med det samme, så indenfor ti år havde Sony solgt over 50 millioner walkmen.

Og i 1992 kunne Sony samtidig sige, at de havde solgt over 100 millioner enheder, mens det tal allerede i 1995 hed 150 millioner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu