ANNONCE

Din hund er tykkere end du tror

22. august 2019 09:20 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En ny undersøgelse viser, at flertallet af hundeejere ikke mener, at deres hund er tyk. Men i flere tilfælde, er den det faktisk.

Har du været lidt for sød, når din hund sidder ved middagsbordet og kigger langt efter aftensmaden på din tallerken? Det er du måske ikke ene om.

En ny undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige står bag, viser, at det kun er ni procent af de svenske hundeejere, der mener, at deres hund er overvægtig. Men en undersøgelse lavet blandt svenske dyrlæger viser, at 45 procent af de svenske hunde lider af overvægt.

For meget foder

Der er altså stor sandsynlighed for, at du ikke anser din hund som værende tyk, men at den faktisk er det. Og overvægten skyldes som oftest for meget mad i sammenhæng med for lidt motion.

Dog er et tilbagevendende problem også, at de fleste hunde får den forkerte foder.

– En sund og glad hund kræver den rigtige mængde foder og motion. Det lyder enkelt, men det er vigtigt at bryde de dårlige vaner, og at alle i hundens familie er med på idéen, siger Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring.

Forringet liv

Ifølge Agria Dyreforsikring gør 15 procent af hundeejere ikke en aktiv indsats for at slanke deres hund.

Det er faktisk ikke en god idé at aflevere den ekstra frikadelle, der var til overs fra aftensmaden til hunden, for det forringer hundens levekvalitet at være overvægtig, lyder det fra direktøren i Agria Dyreforsikring.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Overvægt kan give diabetes, ledproblemer, hjerteproblemer, kredsløbssygdomme, dårligt immunforsvar og leversygdomme. Desuden kan i forvejen tunge racer risikere at rive korsbånd over.

Foruden at det forringer hundens liv, så gør hundens overvægt også ondt på pengepungen, fordi det kræver dyre behandlinger. Mens det i sidste ende kan betyde, at du må tage afsked med din hund længe før, du havde forventet.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad du skal gøre, for at holde din hund slank.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu