Her er din nye pinkode

6. marts 2013 08:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Her er din nye pinkode

Tyske forskere har udviklet en ny metode, som gør pinkoder overflødige – dankortet kan genkende ejeren via signaturanalyse.

 

Nogle har flere end et betalingskort af plastik, og om det så er VISA, MasterCard eller Dankort, så kræver det en pinkode for at kunne omsætte de fire tryk til dejlige sko, tasker, tøj, mad eller et hus. Men en ny teknologi gør pinkodens fremtid usikker.

Tyske forskere fra forskningsinstituttet Frauenhofer i Hannover har udviklet en metode, hvor biometrien i din underskrift, altså måden du trykker blækket mod papiret på, erstatter de fire cifre i din pinkode, skriver E24.no tirsdag.

»Vi tror at biometri kan hjælpe os med at sikre finansielle transaktioner. Du sætter kortet i, og så gør du en ud af to ting: Du taster en pinkode eller underskriver en kvittering, « siger Alexander Nouak, forsker ved Frauenhofer til Teknisk Ukeblad og tilføjer:

»Sidstnævnte skal egentlig tjekkes af modtageren – om signaturen stemmer overens med signaturen bag på kortet. Men det bliver sjældent gjort, og uanset hvad bliver det en meget subjektiv vurdering.«

Sikkerheden er ikke helt i top med mikrochip, som dog er en forbedring af magnetstriberne, men med den nye metode, mener forskerne, at det bliver næsten umuligt at lave kortfusk.

»Først skal du have fat i kortet. Og selv om du har skrevet din signatur på bagsiden, og tyven lærer at efterligne den, vil biometrien ikke kunne aflures. Alle bevægelser med pennen gemmes og sammenlignes med en algoritme, som ligger i selve betalingskortet,« siger Alexander Nouak til E24.no.

Den nye metode vil kunne fungere med næsten alle typer kreditkort, og forskerne venter kun på at VISA eller MasterCard ringer, skriver E24.no.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu