ANNONCE

Din telefon gemmer uhyggelige data om dig

11. marts 2019 10:58 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Din Iphone kan kortlægge din dag ned til mindste detalje.

Du har den med dig overalt. Du tjekker den i døgndrift – og på mange måder er det din direkte kontakt med venner og bekendte fra nær og fjern. Din smartphone kan mange ting, men nu viser det sig, at din Iphone ikke blot følger dig overalt, men den registrerer også din mindste bevægelse. Og dette sæt af data gemmer din Iphone, skriver Mirror.

Men det er ikke kun, hvor du er, at din Iphone noterer – det er også hvor tit og hvornår du besøger dem. Og det spor af information, som du efterlader digital, ved du måske slet ikke, at du sætter.

Det kan jo være meget lækkert med navigation, når du skal finde hen til et nyt sted, men tankerne om, at samtlige af dine bevægelsesmønstre bliver noteret og gemt – er måske ikke, hvad der er mest tiltrækkende.

Apple har tidligere forklaret, at den markante indsamling af data bruges til at finde ud af, hvor du arbejder og hvornår der kan opstå trafik, således at din telefon tager bedre højde for det.

Men er du ikke tilhænger af, at Apple ved alt om dig, så kan du enten fjerne den omfattende logning af data, men hvis du blot er nysgerrig, så kan du også klikke ind og se, hvor meget din Iphone egentlig ved om dig.

I galleriet øverst kan du se, hvad din iPhone ved om dig, hvilke byer du færdes i og hvor ofte du er bestemte steder. Men du kan også se, hvordan du slår funktionen fra.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu