ANNONCE

Dine børn elsker ham: Kæmpe rapstjerne anholdt i København

5. december 2018 16:10 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Lil Pump blev anholdt i København, men rapperen er et billede på en idoldyrkelse, der er farlig, mener ekspert.

Dine børn elsker ham: Kæmpe rapstjerne anholdt i København
Lil Pump er blevet anholdt i København. Foto: Scanpix

Chokbølger gik gennem de danske medier, da det kom frem, at den fremadstormende rap-stjerne Lil Pump, der er født Gazzy García, var blevet anholdt tirsdag i København. Rapperen havde mandag aften givet en koncert på Store Vega.

Det var først på det amerikanske medie TMZ, at der florerede rygter om anholdelsen. Og de rygter er blevet bekræftet overfor Ekstra Bladet. TMZ havde fået nys om episoden, da der er en video, hvor man ser udsigten fra bagsædet af en mandskabsvogn med uniformerede danske betjente siddende foran.

Senere i videoen kan man se den 18-årige rapper stå ved siden af en dansk politimand, hvor han tømmer sine lommer.

– Nu har han selv lagt videoen op på nettet. Og vi kan bekræfte, at han kortvarigt har været anholdt i løbet af i dag, forklarede vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Svejstrup, til Ekstra Bladet – og oplyser, at han ikke ønsker at oplyse, hvad rapperen var anholdt for.

Ifølge Lil Pumps turneplan skulle rapperen have optrådt i Finland tirsdag, men koncertarrangøren Live Nation har skrevet, at dette show er aflyst på grund af ‘uforudsete hændelser’.

For tre måneder siden blev rapperen anholdt i Miami, mens han tidligere i 2018 affyrede en pistol ud af døren på sit hjem.

Hvordan kan unge blive fans af problemfyldte rapstjerner?

Det er næppe forkert, hvis man siger, at enkelte har stillet sig uforstående overfor, hvorfor at kunstnere som Lil Pump, der har problemer med loven bliver så populære. Newsbreak.dk har taget en snak med Hiphop-eksperten Peter Trier Aagaard, der i mange år har været en stor del af den danske hiphop-scene som alt fra rapper, freestyler, konferencier, konkurrencedommer, skribent og foredragsholder.

Og da spørgsmålet faldt på, hvorfor de unge, problemfyldte rappere havde så stor appel hos de unge, der var svaret klart.

– Det er vel tiltrækningen af at balancere på kanten. Mange teenagere prøver jo at se, hvordan både superhelten og superskurken udfolder sig. Tidligere kunne de bedst lide 50 cent-typen, der var den hardcore, gigantiske kriminelle. Men en type som Lil Pump har kærlighedsproblemer. Det er ligesom et emne, som alle andre teenagere kan gå at tumle med. Han spejler, hvad drenge og piger drømmer om og samtidig frygter. Han er jo dem selv. Han er ung, men han er bare skruet op til 10 eller 11 i styrke, siger Peter Trier Aagaard, der også er kendt som PTA.

Men Lil Pump er langt fra den eneste problemfyldte rapper, der er populær blandt de unge. Og det er en farlig udvikling, som rappen har taget – i hvert fald i forhold til idoldyrkelse, mener Peter Trier Aagaard.

– Det er en generation af rappere, hvor det går galt for mange. Det er en kultur, hvor det er ude på et overdrev, som spejler gangsterrappen i 90’erne. Men nu er det meget mere destruerende og individuel adfærd. Det er farlig adfærd. De gamle rapper solgte narko og skød andre, men de rapper, der er nu, skyder sig selv. Det er en farlig idoldyrkelse, siger Peter Aagaard Trier, mens han spørgende står tilbage.

– Hvem skal være rollemodellen, hvis de er lige så meget ude at tumle som en selv?

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu