Dine penge har hjulpet sultramte afrikanere

1. juli 2012 12:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dine penge har hjulpet sultramte afrikanere
Billede mangler

Dine penge er gået til korn og olie, beplantning af nye træer, etablering af vanddamme og uddeling af geder.
Det er snart et år siden, vi samlede 110 millioner kroner ind til Afrikas Horn gennem tv-indsamlingen “Afrika Nu”.
Katastrofejournalist Tobias Moe har besøgt det sydlige Etiopien og fortæller, hvordan situationen er i dag, et år efter at området blev ramt af den værste tørke i 60 år.
– Hyrderne er optimistiske omkring deres situation lige nu. De kan se, at deres dyr er forholdvist sunde, og der er noget at spise lige nu. Men de ved godt, at de er fuldstændig afhængige af den hjælp, der kommer udefra, siger han til Newspaq.
– Menneskerne dernede er utrolig glade for den hjælp, det internationale samfund har ydet. De siger: “Det vi har fået nu, er godt og har hjulpet os til at klare os igennem den værste tid, men det er utrolig vigtigt, at I bliver ved med at hjælpe os”. De mangler såsæd til deres marker og deres kvæg vil dø, når det bliver tørt, fortæller Tobias Moe.
Fra hans rejse i området beskriver han et forholdsvist grønt landskab, der dog er præget af særligt én busk med lange pigge, som kvæget har svært ved at få næring fra.
Et landskab, som desuden er truet af endnu en ny tørke, der hurtigt kan få de grønne livsbekræftende farver til at forsvinde, fortæller katastrofemedarbejder ved Folkekirkens Nødhjælp, Christer Lænkholm.
– Som det ser ud nu, er der ikke faldet den mængde regn, der skal til, for at den næste høst bliver ordentlig. Vi står altså over for en potentielt sultkatastrofe igen indenfor de næste måneder, siger han.
Derfor er der brug for mere hjælp.
Meget af den nødhjælp, der blev leveret sidste år, vil allerede være brugt op i løbet af efteråret, forudser Tobias Moe.
– Vi har brug for danskernes støtte for fortsat at hjælpe menneskerne i det her område, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu