Dingo udpeget som baby-morder efter 32 år

12. juni 2012 06:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dingo udpeget som baby-morder efter 32 år
Billede mangler

En 32 år gammel sag om en babys forsvinden i den australske outback kan nu endelig få sin afslutning.
Retten har slået fast, at det var en dingo, der tog den ni uger gamle baby Azaria Chamberlain fra et telt nær Uluru, kendt som Ayers Rock, under en campingtur i det centrale Australien i 1980.
– Dødsårsagen var resultatet af, at hun blev angrebet og taget af en dingo, siger embedslæge Elizabeth Morris foran Darwin Magistrates Court.
– Der er bevis for, at en dingo er i stand til at angribe, tage og slå små børn ihjel, siger hun ifølge AFP.
Sagen fik masser af international opmærksomhed, da babyens mor, Lindy Chamberlain, i 1892 blev idømt livsvarigt fængsel for mordet på sin datter og tilbragte tre år i fængsel.
Hun har under hele forløbet fastholdt, at hun var uden skyld, og at en dingo, en vild australsk hunderace, var skyld i barnets forsvinden.
Hendes daværende mand, Michael Chamberlain, blev idømt 18 måneders betinget fængsel for at være medskyldig. Liget af barnet blev aldrig fundet.
Men flere år senere blev babyens iturevne jakke fundet i et område, hvor de vilde hunde holdt til, og det støttede Lindy Chamberlains forklaring om, at det var en dingo, der havde taget datteren fra teltet.
Sagen blev herefter genoptaget, og i 1987 blev Lindy Chamberlain frifundet og løsladt efter at have afsonet tre år af sin straf. Men debatten om, hvorvidt moren var skyld i sin datters død, forstummede ikke i Australien.
Sagen blev genoptaget i 1995, men uden at finde ud af, hvad der var årsag til barnets død.
Dramaet blev i 1988 blev filmatiseret under titlen “Et skrig i mørket” med Meryl Streep i hovedrollen som Lindy Chamberlain.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu