ANNONCE

Direktør: Denne forsikring kan blive stor

27. januar 2020 15:23 | Af: Ritzau Fokus

Direktør i Købstædernes Forsikring, Anders Hestbech, ser en fremtid, hvor størstedelen af danskerne har forsikret deres løn hos et privat forsikringsselskab.

Direktør: Denne forsikring kan blive stor
Lønforsikring er en af de typer forsikring direktøren mener vil vinde frem. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

(Tophistorie fra A4 Arbejdsliv)

Om få år vil det være ligeså normalt at forsikre sin løn mod en eventuel fyreseddel, som det i dag er at købe en forsikring, der dækker en stjålet cykel eller en kop kaffe i pc’en.

Artiklen fortsætter under videoen.

Sådan lyder udmeldingen fra Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring, der ligesom en lang række andre forsikringsselskaber tilbyder deres mere end 90.000 danske forsikringskunder at tegne en lønsikring. Det skriver A4 Arbejdsliv.

Den sikrer, at kunden stadig får en stor del af sin indkomst, selvom chefen stikker vedkommende en fyreseddel.

Ifølge Anders Hestbech har markedet for løn- og såkaldt personsikring potentialet til at blive ligeså stort og omfatte ligeså mange danskere som eksempelvis indboforsikringer. Brancheforeningen Forsikring og Pension skønner, at 9 ud af 10 danskere har en indboforsikring.

– Det, vi oplever, er, at folk er bekymrede for, om de kan klare sig, hvis de mister deres job eller bliver syge. Mange stiller spørgsmålet: ‘Kan jeg forsørge mig selv og mine børn, hvis korthuset ramler?’ Der tror jeg, at en lønsikring kan være med til give folk trygheden tilbage, og det er også derfor, at vi ser så stort et potentiale i netop den type forsikring, siger Anders Hestbech til A4 Arbejdsliv.

Voksende appetit

Han fortæller, at Købstædernes Forsikring har oplevet en voldsom vækst i antallet af kunder, der køber en lønforsikring, siden selskabet sendte produktet på markedet for to år siden.

Samtidig oplever man hos Købstædernes Forsikring også en voksende appetit på personsikring, der giver lønmodtagere ret til specialiseret hjælp til at finde nyt job, hvis de bliver fyret.

Tidligere har lønsikring ifølge direktøren mest været attraktiv for de højtlønnede, mens det i dag er en langt større gruppe lønmodtagere, der finder forsikringen interessant.

– Hvis man som sygeplejerske eller HK’er bliver fyret fra sit job og har købt hus og bil, så må de fleste konstatere, at de ikke kan få det til at hænge sammen, hvis de kun skal leve af en almindelig dagpengesats, siger Anders Hestbech.

En central del af debatten om dagpenge og lønsikring har cirklet om, hvorvidt dagpengenes faldende værdi vil få danskerne til at droppe den arbejdsløshedsforsikring, som de offentlige a-kasser tilbyder, til fordel for lønforsikringer solgt af private forsikringsselskaber.

Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, fortæller til A4 Arbejdsliv, at han sagtens forstår de mange danskere, der køber en lønforsikring for at undgå et økonomisk smæk i tilfælde af fyring.

– Men jeg er hunderæd for det signal, som det sender til politikerne på Christiansborg. For når der sker en vækst i private lønforsikringer, er der flere og flere politikere, der tænker, at så gør det ikke så meget, at vi skruer endnu mere ned for det grundlæggende solidariske dagpengesystem. Og intet kunne være mere forkert, siger Torben Poulsen.

En ekstra dækning

Hos Købstædernes Forsikring ser direktør Anders Hestbech ikke nødvendigvis danskernes voksende appetit på lønforsikringer som en trussel mod dagpengesystemet.

– Jeg tror, at det kommer til at give et ekstra gear til et dagpengesystem og et beskæftigelsessystem, der har brug for det, understreger direktøren.

Ifølge direktøren vælger langt de fleste kunder at tegne en forsikring som en ekstra dækning, samtidig med at de er medlem af en a-kasse.

Købstædernes Forsikring står dog også sammen med den gule fagforening Ase bag den lønsikring uden a-kasse, der er målrettet sygeplejersker, lærere, økonomer og jurister, og som sidste år affødte voldsomme reaktioner fra store dele af fagbevægelsen.

– Men jeg ser en fremtid, hvor begge varianter vil eksistere side om side. I hvert fald i et stykke tid. Men meget afhænger selvfølgelig af, om folk vurderer, at den service, de får i det offentlige system, er tilstrækkelig, siger direktør Anders Hestbech.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu