ANNONCE

Direktør politianmeldt: – Jeg slår Lars ihjel

5. februar 2020 05:07 | Af: Newsbreak.dk

3F Vestfyn har meldt direktør til politiet efter, at han mundtligt og skriftligt har truet med at slå en tidligere medarbejder ihjel og beskyldt en faglig sekretær for at være pædofil.

Direktør politianmeldt: - Jeg slår Lars ihjel
En dansk direktør er meldt til politiet for grove trusler. Genrefoto.

En på papiret simpel sag om efterbetaling af løn har ført til dødstrusler mod buschauffør Lars Bo Dahlgård Andersen og beskyldninger om pædofili rettet mod Finn Ole Christiansen, der er faglig sekretær hos 3F Vestfyn.

Det skriver Fagbladet 3F.

Truslerne og beskyldningerne kommer fra direktør Jess Jørgensen, Hjallese Minibus i Odense, og 3F Vestfyn har anmeldt begge dele til Fyns Politi. Her oplyser anklagemyndigheden, at sagerne ligger til juridisk vurdering i forhold til, om der skal rejses tiltale mod Jess Jørgensen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Direktøren erkender begge forhold overfor Fagbladet 3F.

– Det er rigtigt. Når jeg bliver sur, så får jeg en hjerneblødning. Det er ikke noget, som jeg mener noget med. Når jeg bliver sur, siger jeg noget dumt, siger Jess Jørgensen til Fagbladet 3F.

Truslerne mod Lars Bo Dahlgård Andersen kom, efter at 3F’eren sidste år gjorde krav på at få udbetalt et tillæg af Hjallese Minibus, hvor han var ansat som timeafløser i en periode fra slutningen af 2017 til 2018 og igen i en periode i 2019.

Manglede betaling

Her kørte han flixbus gennem mere end to trafikselskabers områder, hvilket udløser 30 kroner ekstra i timen.

Hjallese Minibus og 3F Vestfyn indgik i juli 2019 et forlig i sagen, som betød, at Lars Bo Dahlgård Andersen skulle have 5.000 kroner af busselskabet.

Ifølge 3F Vestfyn kom direktør Jess Jørgensen allerede på det møde, hvor forliget blev indgået, med dødstrusler mod sin tidligere chauffør. Trusler, som han gentog i to e-mails sendt til 3F Vestfyn i september sidste år, da fagforeningen rykkede for pengene.

I de to e-mails, som Fagbladet 3F er i besiddelse af, skriver Jess Jørgensen blandt andet, at hans bogholder nok ikke har set rykkerskrivelsen fra 3F Vestfyn, at bogholderen er på ferie og er den eneste, som har adgang til firmaets konto. Derefter skriver han: “Husk jeg slår Lars ihjel når jeg får fat i ham meld mig til politiet for hans liv er i fare…”

Knap tre timer senere kommer der en ny e-mail fra busselskabet, hvor Jess Jørgensen skriver: “…jeg håber han kører galt og bliver dræbt det svin. Han skal ikke møde mig så tæver jeg ham.”

Er ikke blevet truet personligt

Lars Bo Dahlgård Andersen var ikke selv til stede ved mødet, hvor truslerne mod ham blev fremsat. Han har heller ikke selv modtaget e-mails med trusler.

– Men det er ikke et spørgsmål, om jeg føler mig truet. Jeg er blevet truet. Ikke direkte op i mit ansigt, men i e-mails til min fagforening og overfor den faglige sekretær, der har ført min sag, siger Lars Bo Dahlgård Andersen.

– Det vil jeg ikke finde mig i. Det er ikke urimelige krav, som jeg har stillet til min tidligere arbejdsgiver, siger han med henvisning til, at Hjallese Minibus har en tiltrædelsesoverenskomst med 3F og selv har indgået et forlig.

Lars Bo Dahlgård Andersen er vred over sagen.

– De trusler, som min tidligere arbejdsgiver har fremsat mod min person, var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Jeg går ikke og ryster i bukserne af skræk, men truslerne har da fået mig til at tænke over, hvad der kan ske, siger han.

Beskyldt for pædofili

Busselskabets direktør har også rettet voldsomme beskyldninger og trusler mod faglig sekretær Finn Ole Christiansen, 3F Vestfyn. Det er ham, der har ført sagen og i september sidste år modtog de skriftlige trusler mod Lars Bo Dahlgård Andersen.

Over fem og en halv måned efter, at der var indgået forlig i sagen – og længe efter, at pengene var blevet betalt – fik Finn Ole Christiansen ved middagstid 31. december sidste år endnu en e-mail fra Jess Jørgensen, mens han var ved at forberede nytårsaften sammen med sin familie.

Her ønsker Jess Jørgensen ham godt nytår, hvorefter han beskylder Finn Ole Christiansen for at være pædofil og truer med at offentliggøre hans adresse på internettet.

– Jeg har oplevet lidt af hvert som faglig sekretær. Bølgerne kan godt gå højt, og der kan ryge en finke af panden. Men jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Finn Ole Christiansen.

– Vi er nødt til at reagere og anmelde sådan en arbejdsgiver til politiet. Ellers kan han jo bare fortsætte med at true og rette beskyldninger mod folk, som han ser sig sure på. Uden, at det får nogen form for konsekvens, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu