ANNONCE

Direktør: Vi sælger stadig Breivik-billetter

19. januar 2012 11:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Direktør: Vi sælger stadig Breivik-billetter
Billede mangler

Massemorderen Anders Behring Breiviks 1.500 siders lange manifest vil til sommer blive fremført som en monolog på Caféteatret i København.
Den nyhed har fået pårørende til ofre for massakren den 22. juli og norske teatre til at rase imod teaterleder Christian Lollikes beslutning, blandt andet med beskyldninger om, at han vil tjene på en tragedie.
På trods af den klare modstand mod teaterets forestilling vil billetudbyderen Billetten A/S ikke stoppe med at sælge.
“Det ville være utroligt problematisk, hvis vi som primær udbyder for den offentlig støttede kunst i Danmark begyndte at være smagsdommere og have en stilling til, om det var ok, at stykkerne blev solgt,” siger direktør i Billetten A/S Søren Ravn til Newspaq.
Faderen til Breiviks danske offer, Hanne Anette Balch Fjalestad, mener at teaterstykket skal stoppes. Det er for tæt på, lyder det.
“Jeg mener simpelthen, at det er helt forfærdeligt, og jeg er på linje med dem oppe i Norge, der mener, at det er forkasteligt, at man begynder at lave teater ud af det. Det sårer jo os hver eneste gang, vi bare hører hans navn blive nævnt. Det var jo trods alt ham, der ødelagde familien hos os,” siger Per Bach Sørensen til Newspaq.
Men det er ikke op til billetudbyderen at stoppe teaterstykket, fastholder Søren Ravn.
“Vi overlader det til Caféteatrets ledelse og til instruktøren at tage den form for kunstnerisk stilling. Som leverandør sælger vi billetter til de stykker, som vores teatre stiller op. Det er slet ikke vores opgave at tage stilling, vi forsøger at være fuldstændig neutrale,” siger han.
Teaterleder af Caféteatret, Christian Lollike, har valgt, at han kun vil udtale sig til Politiken og DR2’s Deadline. Det oplyser hans presseansvarlige til Newspaq.
Skuespilleren Olaf Højgaard er hovedrolleindehaveren. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu