Discountkæde får ny topchef

15. februar 2013 07:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Discountkæde får ny topchef
Aldi: Foto: Colourbox.
Aldi

Foto: Colourbox.

Efter flere års underskud, kritik af arbejdsforhold og protesterende kunder skifter Aldi nu topchef i Danmark.

 

På trods af de lidt bedre tider for discountkæderne, så ser det anderledes mørkt ud for de danske Aldi-butikker. Flere års underskud og massiv kritik af arbejdsforholdene har præget omtalen af discountkæden, og nu bliver den administrerende direktør, Jan Lund, skiftet ud. Det skriver Avisen.dk fredag.

Mediernes kritiske omtale af de dårlige arbejdsforhold, hvor blandt andet mangel på sikkerhed og tillidsrepræsentanter, samt frygt blandt medarbejdere for at blive fyret, hvis de talte med pressen, har fået danskerne til at protestere mod kæden. Ifølge Avisen.dk er det blandt andet de forhold, der har kostet Jan Lund jobbet. Derudover har økonomien haltet.

Hver syvende dansker fravælger Aldi i protest mod arbejdsforholdene, viste en meningsmåling i august sidste år, og samme sommer blev omsætningen opgjort i de 249 danske butikker til 3,65 milliarder kroner. Det laveste tal siden 2007. Underskuddet for de seneste to afsluttede regnskabsår ender på over 100 millioner kroner.

Efter kritikken af arbejdsforholdene kom op til overfladen indledte Jan Lund en dialog med HK. Aldi har nu sagt ja til at forbedre blandt andet sikkerheden, og der er givet tilsagn om en forbedring af flere andre kritikpunkter. Desuden har Aldi’s moderkoncern i Tyskland postet 200 millioner kroner i de danske butikker.

Den nye chef er ifølge Avisen.dk Hans Erik Hansen, tidligere økonomidirektør, skriver Avisen.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu