Diskrimination hærsker på arbejdspladsen

26. februar 2012 23:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Diskrimination hærsker på arbejdspladsen
Billede mangler

Arbejdspladsen er det eneste sted, hvor diskrimination mod indvandrere ikke er faldende. Tværtimod har indvandrerne i de seneste 11 år oplevet en lille stigning i diskriminationen, når de er på job. Det viser den seneste opgørelse fra analyseinstituttet Voxmeter, der hvert år måler diskriminationen i det danske samfund. Det skriver Ugebrevet A4.
I år 2000 var det ‘kun’ hver tiende indvandrer, der pegede på kolleger som de skyldige, når de havde oplevet diskrimination. Men siden er tonen på arbejdspladserne tilsyneladende skærpet, så det nu gælder hver sjette.
Samtidig er oplevelsen af at blive dårligt behandlet af de danskere også vokset markant i samme periode.
Blandt de diskriminerede indvandrere oplever næsten hver syvende – 14 procent – at kunderne diskriminerer, mens indvandreren bare forsøger at passe sit arbejde. Mere end en tredobling i forhold til år 2000, hvor den tilsvarende andel kun var fire procent.
Udviklingen er meget uheldig, mener Anders Ejrnæs, lektor og forsker i arbejdsmarked og etnicitet på Roskilde Universitet, RUC. Han frygter, at den kan få nogle indvandrere til at trække sig tilbage fra kontakten med etniske danskere på arbejdsmarkedet og foretrække sikre bastioner i rengøringsbranchen og i hotel- og restaurationskøkkener.
“Indvandrernes oplevelser lover ikke godt for en fortsat udvikling i retning af et mindre opdelt arbejdsmarked. Det er farligt, hvis der opstår diskrimination på arbejdsmarkedet der, hvor der er kontakt mellem indvandrere og etniske danskere, for det kan få indvandrere til at lukke sig inde,” siger Ejrnæs til A4.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu