Disse 10 ting bør du vide om din bil inden forårets køreture

13. marts 2018 09:57 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Man skal være varsom med at skifte til sommerdæk for tidligt, advarer dækfabrikant.

Kalenderen viser 13. marts og dermed forår, men vinteren har vejrmæssigt holdt fast i sit greb om Danmark. Derfor bør bilister, der plejer at skifte til sommerdæk i marts nok vente et stykke tid endnu med at bestille en tid hos værkstedet. Det skriver dækproducenten Continental i en pressemeddelelse.

– I en tid, hvor der stadig er frostgrader, kan sommerdæk går ud over sikkerheden i glat føre, da dækmønsteret har dårligere vejgreb og giver længere bremselængde. Vi anbefaler, at du kontakter din bilforhandler eller dit dækcenter, hvis du er i tvivl, om det er nu, du skal skifte fra vinter- til sommerdæk, udtaler Georg Nielsen, der er administrerende direktør i Continental Dæk Danmark.

Hvis man skal ud at køre længere ture – for eksempel på ferie eller familiebesøg i påsken – er det vigtigt, at bilen er klar til forårsvejrets foranderlige luner.

Ifølge Continental er det især vigtigt at have styr på bilens dæktryk, inden man tager af sted.  Når bilen er tæt pakket med både baggage og mennesker kræver det faktisk et højere dæktryk end normalt, men det er mange danskere ikke klar over.

– Det kan have uoverskuelige konsekvenser for sikkerheden, hvis dæktrykket ikke er tilpasset den feriepakkede bil. Kører man med for lavt dæktryk, kan det for gå ud over styringen, hvis man eksempelvis skal undvige, ligesom man bruger mere brændstof, udtaler Georg Nielsen.

Bilens anbefalede dæktryk kan typisk findes på dørstolpen, på bilens tankdæksel eller i bilens instruktionsbog. Dæktryksmålere findes på de fleste tankstationer.

Du kan i galleriet over artiklen se Continetals 10 gode råd til ting, du bør vide om din bil, inden forårets køreture – især hvis du skal køre udenlands.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu