ANNONCE

Disse 20 kommuner får nærpoliti-stationer

16. december 2020 08:46 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

20 nærpolitistationer og 110 ekstra lokalbetjente skal sikre politi tættere på borgere. Se, hvor de skal være.

Politiet skal tættere på borgerne med blandt andet flere lokalbetjente og nærpoliti. Det mener et flertal på Christiansborg, der tirsdag aften indgik en aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi for de næste tre år.

(I bunden af artiklen kan du se, hvor der kommer nye nærpolitistationer).

Ud over regeringen er Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Nye Borgerlige med i aftalen.

Venstre valgte at stå uden for aftalen, da partiet var uenigt i finansieringen.

– Jeg er utroligt glad for, at vi efter lang tids forhandlinger i dag har landet en bred aftale om en ny flerårsaftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi. På tværs af Folketinget er vi enige om at øge politiets tilstedeværelse lokalt og løfte den nære tryghed med en nærhedsreform, der bringer politiet tættere på borgerne. Vi styrker politiet med 20 nye nærpolitienheder, 110 dedikerede lokalbetjente og flere beredskabspatruljer. Med aftalen øges politistyrken med 450 nye politibetjente, og vi frigør samtidig 115 politibetjente ved at flytte en række opgaver ud af politiet, mens vi beholder politibetjentene, siger justitsminister Nick Hækkerup.

Fakta

Politiforligets hovedpunkter

* 20 nærpolitistationer: De skal sammen med 110 ekstra lokalbetjente sikre, at politiet kommer tættere på borgerne og har bedre indblik i det lokale miljø.

* 450 ekstra betjente: Fra næste år skal der uddannes 150 flere betjente om året, med mål om at politiet kommer tættere på borgerne.

* Voldtægt og partnervold: Der oprettes politienheder til at håndtere sager om vold i nære relationer og voldtægt.

* Kompleks kriminalitet: Indsatsen mod den komplekse kriminalitet styrkes med etablering af en ny national efterforskningsenhed og en ny særlig statsadvokat.

* Rejsehold: Som en del af den nye nationale efterforskningsenhed vil der blive etableret et nationalt rejsehold, som skal styrke politiets drabsefterforskning.

* Styrket indsats mod digital kriminalitet: Der etableres en ny “digital politipatrulje”. Der indføres også nye værktøjer til at prioritere sager om it-relateret økonomisk kriminalitet.

* Højere bødetakster: Som del af finansieringen af aftalen skal bødeniveauet sættes op. Det skal give 100 millioner kroner til at betale for aftalens udgiftsposter.

* Flere fartkontroller: Flere trafikbøder skal betale for flere betjente. Aftaleparterne er konkret enige om, at få yderligere 25 mobile ATK-enheder (automatiske trafikkontroller, red.) i løbet af aftaleperioden. De ventes at bidrage med 134 millioner kroner i 2023 til finansieringen af aftalen.

* Dyrere teori- og køreprøver: Den samlede betaling for teori- og køreprøve forhøjes fra 600 kroner til 1000 kroner.

* Højere gebyrer: Prisen for at få et nyt pas sættes generelt op, og hvis passet er blevet væk, fordobles prisen for at få et nyt. Og det bliver dyrere at få våbentilladelse. Det er en del af finansieringen i aftalen.

* Samlet set øges politiets og anklagemyndighedens bevilling med omkring 650 millioner kroner i 2021 stigende til cirka en milliard kroner i 2023.

Kilder: Justitsministeriet, aftalepartierne.

– Den her politiaftale har markante aftryk fra Dansk Folkeparti, som vil kunne mærkes ude i virkeligheden. Vi har sikret et nyt rejsehold, som kan opklare de værste mordsager såsom Emilie Meng-sagen. Nye våben til politiet, så de kan hamle op med terrorister og bandemedlemmer. Og så har vi sikret væsentligt flere betjente end det som regeringen lagde op til, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti blandt andet.

Og Søren Pape Poulsen (K) er glad:

– Jeg er simpelthen så stolt af, at vi nu gør livet sværere for de kriminelle og tryggere for borgerne. Med hele 450 ekstra betjente, flere politipatruljer og nærstationer, så får vi nu et politi, der fortsætter med at vokse i styrke til gavn for danskere.

Fakta

Her kommer nærpolitistationerne

* Assens Kommune.

* Billund Kommune.

* Brønderslev Kommune.

* Esbjerg Kommune.

* Fredensborg Kommune.

* Gladsaxe Kommune.

* Greve Kommune.

* Gribskov Kommune.

* Hedensted Kommune.

* Ikast-Brande Kommune.

* Ishøj Kommune.

* Nyborg Kommune.

* Odder Kommune.

* Odsherred Kommune.

* Slagelse Kommune.

* Sorø Kommune.

* Struer Kommune.

* Tønder Kommune.

* Tårnby Kommune.

* Vesthimmerlands Kommune.

Kilder: Justitsministeriet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu