ANNONCE

Disse 20 snacks kan du spise på slankekur

1. maj 2021 13:13 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Slankekur leder hurtig tankerne hen på tør kylling, kedelige grøntsager og det samme mad hele tiden. Men der findes faktisk mange sunde snacks, der kan gøre slankekuren sjovere og mere velsmagende

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Du kender sikkert følelsen, hvor du er på slankekur og det eneste, som du kan tænke på, er al den lækre, usunde mad, som du i hvert fald slet ikke må røre.

Når man er på kur, så er der få ting, der kan få munden til at løbe i vand som tanken om alt det forbudte, men det er her at fårene bliver skilt fra bukkene – og her man finder ud af, hvem der har rygrad som en regnorm og hvem der kan holde en slankekur kørende.

Men der findes faktisk en lang række lækre produkter, der går og er sundere end du lige troede. Og det kan vise sig, at disse produkter er lige det, der får dig til at holde fast i slankekuren og ikke falde tilbage til gamle vaner.

Husk søvnen

Et nyt studie påviser, at dårlig søvn også gør det svært at smide kiloene.

– Så den nye og eksisterende forskning viser altså, at søvn er afgørende, hvis man vil tabe sig eller fastholde et vægttab, siger Naja Hulvej Rod.

I forsøget satte forskerne 2000 overvægtige personer til at træne systematisk og spise den samme type diæt. Og efter et halvt år havde dem, der sov færre end seks timer hver nat, opnået det ringeste vægttab.

Det overrasker ikke Naja Hulvej Rod, der forsker i søvn og stress ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

– Vi ved, at søvnen påvirker vores metabolisme – altså evne til at omsætte energi. Vi ved også, at søvn er helt afgørende for vores fedtregulering, fortæller hun.

Det er altså veldokumenteret i forskningen, at dårlig søvn øger risikoen for at tage på eller blive decideret overvægtig.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu