ANNONCE

Disse 45 steder vækker corona-bekymring

13. september 2020 17:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hele 45 kommuner har søndag så mange smittetilfælde, at de er røget på listen med røde lamper.

Søndag er yderligere to kommuner klatret over den corona-kritiske grænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere. Det er en beregningsmodel, der angiver det lettere sammenlignelige såkaldte incidenstal. Altså, hvor mange antal smittede er der i et afgrænset område.

Det betyder reelt set, at der nu er 45 danske kommuner, hvor de røde lamper lyser, fordi der er alt for mange smittede. Statens Serum Institut (SSI) overvåger hele tiden udviklingen i smittetallet, og det er også instituttet, der offentliggør tallene.

Med søndagens stigning i antal nysmittede – 333 – er der altså tilpas mange smittede borgere i både Aarhus og Aalborg kommuner, at de to folkerige kommuner er blevet tilføjet listen sammen med blandt andre Varde og Hørsholm.

Der er dog også kommuner, hvor antallet af tilfælde er faldet så meget, at de ikke længere er på listen, der også blev præsenteret lørdag. Da var der 43 kommuner på. Blandt andre Svendborg Kommune og Hedensted Kommune figurerer ikke længere på listen over bekymringsvækkende smitteincidens.

I galleriet over artiklen kan du se, hvilke kommuner, der aktuelt har mere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Danmark har samlet set påvist 19.890 smittetilfælde, siden det første blev registreret i februar. 16.333 af dem har overstået infektionen. Det betyder, at de indenfor 14 dage efter påvist smitte ikke er enten døde eller indlagt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu