ANNONCE

Disse apps har hugget brugeres Facebook-koder

1. juli 2020 12:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

De mange apps er nu fjernet for offentligheden.

Disse apps har hugget brugeres Facebook-koder
De mange apps kunne på overfladen noget forskelligt. Men de havde én ting til fælles. Genrefoto.

Google har fjernet 25 applikationer fra den officielle Google Play-butik, fordi samtlige af de 25 programmer stjal Facebook-oplysninger fra deres brugere. Det skriver Zdnet.

Ifølge Zdnet var det specifikt brugernavne og adgangskode til Facebook, de forskellige programmer stjal, og ifølge beskrivelserne af programmerne, er der noget, der tyder på, at det var det, programmerne var bygget til at gøre fra starten.

Zdnet skriver, at de forskellige programmer på overfladen gjorde en række forskellige ting. Nogle programmer havde en lommelygte-funktion, andre var skridttællere eller forskellige former for spil, men de havde alle det til fælles, at de også holdt øje med brugeren af den telefon, et af programmerne var installeret på.

På den måde blev der holdt øje med, om telefonens bruger åbnede Facebook på sin telefon, og gjorde vedkommende det, ville programmet automatisk åbne et browservindue, hvor det så ud til, at brugeren var logget ud af Facebook, og hvor brugeren altså skulle indtaste brugernavn og adgangskode for at komme på det sociale medie igen.

Gjorde brugeren det, ville brugernavn og adgangskode blive registreret og gemt på en ekstern server.

Ifølge Zdnet er de mange programmer i alt blevet hentet ned 2,34 millioner gange, og Google fjernede de forskellige programmer fra Google Play i løbet af juni måned.

Google blev gjort opmærksom på problemet af det franske sikkerhedsfirma Evina, og da Google efterfølgende prøvede sikkerhedsfirmaets oplysninger efter, kunne de konstatere, at den var god nok.

Google har angiveligt gjort det sådan, at en applikation automatisk fjernes fra din telefon, hvis den fjernes fra Google Play, men om det gælder for alle Android-telefoner, er usikkert.

Listen over applikationer, der er blevet fjernet, er som følger: 

Super Wallpapers Flashlight
Padenatef
Wallpaper Level
Contour level wallpaper
iPlayer & iWallpaper
Video Maker
Color Wallpapers
Pedometer
Powerful Flashlight
Super Bright Flashligt
Super Flashlight
Solitaire Game
Accurate scanning of QR code
Classic card game
Junk file cleaning
Synthetic Z
File Manager
Composite Z
Screenshot Capture
Daily Horoscope Wallpapers
Wuxia Reader
Plus Weather
Anime Live Wallpaper
iHealth Step Counter
com.tqyapp.fiction

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu