Disse apps skal du slette med det samme – de franarrer brugere penge

6. december 2018 07:52 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Mediet Wired advarer mod en række navngivne apps, der har franarret brugerne penge - beløb op til 800 kroner ad gangen.

Den seneste tid har der været en række meldinger om Iphone-apps, der franarrer brugerne penge på en ny og overraskende simpel måde.

Det skriver det amerikanske medie Wired, der har kortlagt en række hændelser, hvor brugere er blevet franarret beløb i størrelsesordenen 600 til 800 kroner.

Appsene har det til fælles, at de alle udnytter det Touch ID, der findes i nyere Iphones. Touch ID er fingeraftryksgenkendelse, der kan bruges til let at logge ind forskelle steder eller gennemføre betalinger – og altså til at betale for ting, man ikke vil have.

De smarte svindlere får en til at betale store beløb for ting, der ikke er pengene værd – kalorietællere, blodtryksmålere og lignende. Når anmodningen om betaling dukker op for skærmen, sørger de desuden for at dæmpe telefonens lys, så har man har sværere ved at se, hvad man siger ja til.

– Lige så snart du sætter din finger på knappen, begynder den at scanne, så det er en proces, der går meget hurtigt, siger Stephen Cobb, der er sikkerhedsresearcher hos sikkerhedsvirksomheden ESET til Wired om svindelmetoden.

Apple har fjernet appsene fra deres App Store, så der ikke er flere, der kan downloade dem – du kan i galleriet ovenover artiklen se navnene på de apps, du skal slette med det samme.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu