Disse butikker skal acceptere kontantbetaling

22. juni 2019 06:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forbrugerombudsmanden har fået henvendelser fra forvirrede kunder og butiksejere.

Disse butikker skal acceptere kontantbetaling
Hvis en butik tager imod kortbetaling, skal butikken også acceptere kontanter. Genrefoto.
Del:

Har du oplevet at stå ved en madbod eller i en butik, der nægtede at tage imod kontant betaling? Det har flere forbrugere, og en del af dem har kontaktet Forbrugerombudsmanden.

Striden står mellem de virksomheder, der tager imod betaling fra deres kunder via eksempelvis betalingskort eller apps, men som derimod ikke vil tage imod kontant betaling – og så de kunder, der vil have mulighed for at betale med kontanter.

Forbrugerombudsmanden skriver i en pressemeddelelse, at virksomheder, der tager mod betaling fra kort og apps også skal tage imod kontanter.

“Ifølge kontantreglen skal virksomheder i tidsrummet fra kl. 6 til kl. 22 tage imod kontanter, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter, som f.eks. betalingskort og -apps,” skriver Forbrugerombudsmanden i pressemeddelelsen.

Det betyder, at virksomheder ikke kan nægte at tage imod dine kontanter, og de kan ikke slippe udenom det ved at skilte med at de “kun tager imod betalingskort” eller “kun modtager betaling via MobilePay.”

Der findes dog undtagelser, eksempelvis hvis en virksomhed driver forretning fra en telefon eller over nettet. Der findes også regler, der gør det muligt for virksomheder at nægte at tage imod kontanter mellem 20.00 og 06.00.

Bødestraf

Hvis en virksomhed ikke lever op til reglerne for kontant betaling, kan virksomheden blive straffet med en bøde.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen har i pressemeddelelsen udtalt sig om lovens formål.

”Kontantreglen er til for at beskytte de forbrugere, der vil betale med kontanter.”

”Hovedreglen er, at hvis en virksomhed tager imod betaling med kort eller betalingsapps, skal den også tage imod kontanter. Virksomheden må ikke begynde at sætte hindringer op, så det bliver sværere at betale kontant,” siger Christina Toftegaard Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu