ANNONCE

Disse danskere får mindre tilbage i Skat

7. marts 2020 19:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Omkring en million danskere har været inde og tjekke årsopgørelsen - især en gruppe bliver nok mere skuffet end vanlig.

Der findes forskellige holdninger til årsopgørelsen fra Skat. Nogle synes, det er en elendig opsparing uden renter og vil helst have tallet til at give nul, nogle skuffes over tilbagebetaling, mens andre glædeligt bliver overrasket over at skulle have hele og halve formuer tilbage.

For især en gruppe danskere bliver det næppe til den store jubel, for i en pressemeddelelse lørdag afslører Skattestyrelsen nemlig, at der i én kategori bliver udbetalt langt færre penge i restskat.

Om det så skyldes, at gruppen er bedre til at regne sig frem til det rigtige tal – eller er dårligere til at få et “overskud”. Tja, det er ikke umiddelbart til at sige.

Skat har dog en tanke, og det er, at danskere mellem 30 og 49 år generelt er blevet meget bedre til at regne sig frem til det rigtige skattetal. I hvert fald har den aldersgruppe reduceret overskydende skat med 40 procent over 10 år.

– Vi arbejder løbende på, at danskerne betaler den korrekte skat, og vi kan se, at det arbejde bærer frugt. Over de sidste 10 år har danskerne reduceret deres overskydende skatter med samlet set 4,3 milliarder kroner, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig.

Skat åbnede for, at danskerne kunne se årsopgørelsen 2019 allerede fredag aften cirka klokken 18.30.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu