ANNONCE

Disse danskere får nu et ekstra fradrag

2. maj 2020 17:05 | Af: Newsbreak.dk

Seniorer får fremover skattefradrag for at være medlem af en a-kasse.

Disse danskere får nu et ekstra fradrag
Fradraget er for a-kassemedlemmer, der har nået folkepensionsalderen. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)

Danskere i folkepensionsalderen kan snart få et nyt skattefradrag. Hvis de er – eller bliver – seniormedlemmer i en a-kasse, så kan de trække kontingentet fra i skat.

Det foreslår skatteminister Morten Bødskov og alle Folketingets partier støtter ideen. Forslaget indgår som en del af en større pakke med forskellige lovforslag inden for skatteområdet.

Det skriver Fagbladet 3F.

I tre år har ældre kunnet blive seniormedlemmer af a-kasserne. Men i fjor besluttede Skattestyrelsen, at de ikke måtte trække kontingentet fra i skat. Det blev hårdt kritisereret i Fagbladet 3F af blandt andre Harald Børsting, der har været formand for regeringens seniortænketank.

Nu kommer skattefradraget via en lovændring. Det kommer i første omgang knap 1.000 i folkepensionsalderen til gavn.

Seniorerne vil ikke kunne få dagpenge ved arbejdsløshed. Den mulighed stopper ved folkepensionsalderen. Det har Højesteret afgjort.

Vil kunne bruge a-kassens tilbud

Men de vil kunne få hjælp til jobsøgning. De vil kunne deltage i aktiviteter arrangeret af deres a-kasse.

Skatteminister Morten Bødskov mener, at selv om man er oppe i årene, kan det sagtens være attraktivt at beholde sin tilknytning til arbejdsmarkedet og få hjælp til jobsøgningen.

– Det ønsker regeringen at understøtte. Derfor indfører vi fradragsret for medlemskontingentet til seniormedlemskab i arbejdsløshedskasser, skriver Morten Bødskov i en mail til Fagbladet 3F.

Ingen er imod

Morten Bødskov tilføjer, at det ikke skal være regeringen eller Folketinget, der sætter hindringer i vejen for, at danskerne bliver længere på arbejdsmarkedet.

– Derfor er jeg glad for, at alt nu tyder på, at vi får det her forslag vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, skriver Morten Bødskov.

Ved førstebehandlingen i Folketinget var der ingen partier, som talte imod forslaget.

Fradragsretten indføres med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2020.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu