ANNONCE

Disse fede ting skal du ikke bare smide ud

2. december 2019 16:20 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Danskerne smider en masse ting ud hver evig eneste år, men mange af dem er faktisk yderst brugbare for en selv stadigvæk.

Hver evig eneste dag står danskere rundt omkring bøjet over skraldespanden og hælder den ene ting efter den anden ud. Måske skal man endda sortere alt sit skidt og brugte sager, så de kommer i den rigtige container senere hen.

Artiklen fortsætter under videoen

For mange er dette blot et af hverdagens gøremål, men for andre synes det som en urimelig hår kamp, der fjerner værdifuld tid fra dagens andre pligter og gøremål. Men en lang række ting som man egentlig smider ud, kan sagtens bruges til noget andet.

Good Housekeeping har kigget nærmere på en lang række hverdagsprodukter, som sagtens kan bruges til noget andet, selvom de egentlig har udtjent deres værnepligt som en del af dagligdagens gøremål. Og når det langtfra er alt, som du må smide i din skraldespand, så kan man lige så godt se på, hvordan man alternativt kan bruge tingene.

I galleriet øverst kan du få en række gode råd til at anvende hverdagsting helt anderledes.

Kommunen bestemmer

Det er ikke alt, du må smide i din almindelige skraldespand til restaffald. Faktisk er det kommunen, der bestemmer, hvordan du skal sortere dit affald.

Reglerne for, hvordan du skal smide dit affald ud er kommunernes beslutning, men de er underlagt af Affaldsbekendtgørelsen, der stiller krav om, hvilke typer affald, der skal laves sorteringsordninger for.

Så længe kommunen overholder det, må de frit vælge, hvordan affaldet i deres kommune ellers skal sorteres.

Godt for pengepungen

Når du smider dit affald i de korrekte skraldespande, er du med til at passe på miljøet.

Men du har også mulighed for at gøre din renovationsregning mindre.

Hvis du sorterer dit affald korrekt, skal der bruges færre ressourcer på genbrugsstationerne og forbrændingsanlæggene til at sortere affaldet korrekt, fordi det har du gjort for dem.

Du har en god skraldespand, hvis den indeholder det, der er tilbage, når du har sorteret alt det genanvendelige og farlige fra.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad du skal sortere fra, hvis du skal have en god skraldespand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu