ANNONCE

Disse fødevarer kan give dig hudproblemer

5. april 2020 12:48 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Særligt nogle bestemte fødevarer kan være med til at give dig uren hud.

Akne eller akneelementer er noget, som de fleste igennem deres liv har skullet gå igennem. Faktisk er det ifølge Sundhed.dk størstedelen af alle danskere mellem 11 og 30 år, der oplever det.

Lidelsen kan dog forårsages eller forværres af, hvad du spiser, derfor kan det være en fordel at holde dig fra de fødevarer, som får akne til at blusse op. Det skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet kan du se de syv værste ting, du kan indtage, som kan forårsage eller forværre akne eller akneelementer.

Mange faktorer

Faktisk er det 80 procent af alle danskere mellem 11 og 30 år, der har oplevet at have akne eller akneelementer i løbet af deres ungdomsår.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man udvikler akne. Det kan blandt andet være ens produktion af talg og keratin, ligesom at også faktorer som hormoner, stoppede porrer og inflammation kan spille ind.

Det kan dog også være, at du er mere disponeret for akne på grund af arvelige faktorer.

Drop fast food

De fleste er formentlig bekendt med, at ens hud kan afsløre, om man har levet af burger, pommes frites og pizza i flere dage. For fast food er en af de ting, er ikke bør være en del af din kost, hvis du vil undgå akne.

I flere studier er indtaget af fast food blevet sammenlignet med en øget risiko for at udvikle akne.

Det er ukendt, hvad der præcis gør, at fast food i flere sammenhænge kan øge risikoen for at udvikle akne, men det menes, at det kan skyldes den indflydelse som fast food har på blandt andet niveauet af hormoner i kroppen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu