ANNONCE

Disse forældre får glæde af særligt tilskud

16. marts 2021 16:52 | Af: Newsbreak.dk

Især fattige forældre i yderkommunerne får glæde af regeringens tilskud til børnefamilier. Heldigvis er vores tilskud farveblindt, pointerer ordfører fra Socialdemokratiet

Disse forældre får glæde af særligt tilskud
Guldborgsund er den kommune i landet, hvor relativt flest modtager børnetilskuddet. Herefter følger Odense og dernæst Guldborgsunds to nabokommuner, Lolland og Vordingborg. Genrefoto.

Citathistorie: NB-Kommune.

Det er især fattige forældre i yderkommuner som Lolland og Guldborgsund, der modtager det midlertidige børnetilskud, som rød blok har indført for at hjælpe familier, hvor forældrene er ramt af kontanthjælpsloftet eller må nøjes med integrationsydelsen.

Det skriver NB-Kommune.

Af nye tal fra Beskæftigelsesministeriet fremgår det, at Guldborgsund er den kommune i landet, hvor relativt flest modtager børnetilskuddet.

Herefter følger Odense og dernæst Guldborgsunds to nabokommuner, Lolland og Vordingborg.

Der tegner sig ikke et mønster

Da den socialdemokratiske regering i 2019 præsenterede det særlige børnetilskud, blev det kritiseret af højrefløjen i Folketinget.

De borgerlige partiet gav udtryk for, at den nye ordning ville tilgodese ikke-vestlige indvandrere.

Dog tyder intet på, at et sådant mønster skulle gøre sig gældende, når man ser på de nyeste tal.

Tværtimod er mange af modtagerne af børnetilskuddet etnisk danske familier.

Det var ikke planen

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Nielsen, fastslår, at der da heller aldrig har ligget en bagtanke hos Socialdemokratiet om at favorisere nogle bestemte grupper:

– Tilskuddet er farveblindt. Men oversigten fra NB-Kommune viser en geografisk skævhed i Danmark, der på nogle måder minder om den, vi desværre kender så godt fra andre opgørelser, siger Jesper Nielsen til NB-Kommune.

Selvom ordningen med det midlertidige børnetilskud nu har fungeret i over et år, afviser Jesper Nielsen, at børnetilskuddet skal blive til mere end en midlertidig ordning:

– Det er fortsat regeringens politik og mål at gennemføre en gennemtænkt ændring af ydelsessystemet, så balancen findes bedre end hidtil – at der er tilskyndelse og gevinst ved at være i beskæftigelse, samtidig med at vi har et sikkerhedsnet, hvor vi tager et større socialt hensyn til børnefamilier end under den tidligere Venstre-ledede regering, siger Jesper Nielsen til NB-Kommune.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu