Disse forgænger-sko skal Mette Frederiksen udfylde

26. juni 2019 13:26 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Kan du huske, de 10, der har siddet på posten før Mette Frederiksen?

Del:

Danmark har natten til onsdag fået en ny statsminister: Nu skal Mette Frederiksen, der med sine 41 år er den yngste statsminister nogensinde, stå i spidsen for Danmark og landets nye regering.

Men kan du huske de 10, der sidst havde posten?

Dem kan du se i galleriet over artiklen.

At kalde dem de sidste 10 er måske en sandhed med modifikationer. For godt nok er det 10 perioder, men de er udfyldt af otte personer, hvoraf to hver især har siddet på posten i to afbrudte perioder. Nogle har også siddet i flere sammenhængende perioder. Det kan du også se i galleriet.

Artiklen fortsætter under videoen

Og så tilbage til dagens hovedemne:

Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten er enige om aftale, som gør Mette Frederiksen til statsminister for en S-regering.

Det siger hun lige før midnat, hvor de fire partier er blevet enige om en politisk aftale efter næsten tre ugers forhandlinger.

– Det er med stor glæde, at vi efter omkring tre ugers forhandlinger nu har flertal for, at der kan dannes en ny socialdemokratisk regering i Danmark, sagde Mette Frederiksen, som går til dronningen onsdag.

– Vi kunne ikke vide, om det ville lykkes, da vi gik i gang. Det er fire partier med en meget forskellig historie og forskellige holdninger.

– Nu er vi kommet i mål. Dermed viser vi, at når danskerne går ned og stemmer, som de gjorde, så kan et nyt flertal omsætte deres håb til konkret handling, sagde hun videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu