ANNONCE

Disse frugter og grøntsager bør du skylle

9. juli 2019 10:13 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Frugt og grønt, der kommer i egen skal eller er pakket ind i plastik skal også skylles. Der er dog undtagelser.

Vi har altid lært, at vi skal skylle frugt og grønt grundigt, inden vi spiser det. Men gælder det også for frugt, som vi får leveret i dens egen skal som for eksempel en appelsin? Eller hvad med grøntsager, der er pakket ind i plastik?

Ifølge det norske medie Godt er der faktisk noget af det grønne, man ikke behøver at skylle.

Det gælder blandt andet svampe, som suger vandet til sig, og derfor mister smag, når de varmebehandles. Men hvordan gør man dem så rene?

Kommer man alligevel til at skylle dem, bør de ikke stilles i køleskabet inden brug. Vandet vil simpelthen gøre dem slimede.

Forskåret salat er som regel blevet skyllet, inden det bliver pakket ind i plast. Så det er normalt heller ikke nødvendigt at gøre yderligere ved det, inden det benyttes. Men gælder det altid?

Artiklen fortsætter under videoen

Men der er bestemt også meget frugt og grønt, også med skal omkring, der kan indeholde bakterier, parasitter og vira og som skal vaskes af for at forebygge forgiftning og deraf følgende opkastning og diarré.

Hvordan man skal forholde sig til frugt og grønt i køkkenet har Gerd Byermoen, der er er kommunikationchef hos Informationskontoret for frugt og grønt i Norge, en række gode råd til.

Se dem i galleriet over artiklen. 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu