ANNONCE

Disse hunde kan du få selv som allergiker

11. november 2020 14:21 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Er dit største ønske en hund, men allergi holder dig fra det, så bør du kigge efter en allergivenlig race.

Drømmer du om at komme hjem til en logrende hale og glædesrus på fire ben, men bare tanken om at anskaffe dig en hund får det til at klø i halsen svie i øjnene.

Heldigvis er der godt nyt for allergikeren, der ønsker sig en hund. Der findes nemlig en række allergivenlige racer, som gør det muligt for dig at få ønsket om ‘menneskets bedste ven’ til at gå i opfyldelse.

Det skriver Good Housekeeping.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke racer der er allergivenlige.

Astma-Allergi Danmark oplyser, at alle dyr inklusiv hunde har allergemer, der er allergifremkaldende stoffer. De findes blandt andet i dyrets hudskæl, spyt, blod, urin og afføring.

Der kan være forskelle på, hvor meget hunde fælder og skæller og dermed, hvor meget allergifremkaldende materiale, der ender i møbler og på gulve.

Det kan derfor være en fordel at se efter hunderacer, der er kendt for et minimum af fældning.

Dog skal det understreges, at der på trods af et hav af racer, der er allergivenlige, så er der ingen af dem, der er allergisikre. Altså vil der altid være en risiko for, at du får en allergisk reaktion ved hundens allergemer.

Ifølge Aktiv Dyr så kan der dog sagtens være en mening med at anskaffe sig en allergivenlig hunderace, for disse hunderacer ses ofte at have en mindsket effekt i at fremkalde allergiske reaktioner hos nogle allergikere.

Se hvilke racer du skal kigge efter i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu