ANNONCE

Disse hunde udfører livsvigtigt arbejde

9. august 2019 09:46 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der findes en lang række hunde, der udfører vigtige opgaver og har fuldtidsarbejde. Her er et lille udpluk af de dygtige dyr.

Politihunde er som sådan ikke noget nyt. Alligevel er en ny af slagsen, men helt andre opgaver, nu blevet indlemmet i en politikreds: Den skal være støtte og trøst ved blandt andet ulykker.

Det skriver Pittsburgh Bureau of Police, som altså er golden retrieveren Zanes ny arbejdsplads.

Facebook skriver politiet i Pittsburgh, at Zane, der er ni uger gammel, er den første ‘trøste-hund’. Den skal altså støtte ved blandt andet kritiske og traumatiske ulykker.

Derudover skal den også være en slags akkumulator mellem befolkningen og politiet.

I galleriet øverst kan du se eksempler på, hvilken type arbejde hunde kan have både i og udenfor politiet.

Beroligende indflydelse

Ved masseskyderiet i Tree of Life-synagogen i oktober 2018 i Pittsburgh, hvor 11 personer blev dræbt, ankom hundeførere fra hele landet til gerningsstedet for at støtte både lokalbefolkningen og redningsmandskabet.

– Jeg lagde mærke til, at folk under afhøringerne var angste og ikke havde lyst til at være der, men så snart hundene kom, kunne man se, de blev mere rolige, siger Carla Kearns fra Pittsburgh Police.

Derfor kom hun op med ideen om ‘trøste-hunden’, som altså blev Zane.

På hebraisk betyder Zane ‘Gave og bedt for’.

Klap løs

Normalt er det ikke tilladt at klappe, nusse og snakke med afdelingens politihunde, men også her bliver Zane noget særligt. Han vil være at finde, når ofre for vold skal afhøres, ligesom han altså vil være til stede ved for eksempel større ulykker.

Derudover skal han deltage i forskellige arrangementer i lokalsamfundet. Det forventes, han for alvor træder ind i korpset om seks til otte uger. I de uger skal han trænes. Herefter bliver han officielt edsvoret – og får endelig sit politiskilt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu