ANNONCE

Se listen: Disse hunderacer er de sundeste

29. maj 2020 17:01 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hvis du gerne vil have glæde af din hund i mange år, bør du måske gå efter en af de racer, der er mest sunde.

Det er svært at sige farvel til sin bedste ven, når den tid kommer. Det kan mange hundeejere garanteret skrive under på.

Men har man valgt én af de hunderacer, der har historie for at være mest sund, kan man formentlig udskyde den sorg i mange år.

I galleriet ovenfor kan du se hvilke hunderacer, der betegnes som værende de mest sunde ifølge Good Housekeeping.

Sunde hunde lever længe

Der er ingen tvivl om, at det er et stort valg, når man endelig har besluttet sig for at blive hundeejer.

Hvad enten man tidligere har oplevet at sige farvel til sin elskede hund, eller om man aldrig før har haft en hund, så er det sikkert, at man ønsker at få en masse gode stunder med sin nye bedste ven.

Ved at erhverve sig en af de hunderacer, der historisk set er sundest, er der en vis garanti for, at hunden også lever længe og derved vil være ved din side i mange år.

Vælg race med omhu

Men det er ikke bare sådan at vælge den helt rigtige hunderace.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse og Dansk Kennel Klub undersøg hvordan racens personlighedstræk er, og vurder om det passer til det, du havde forestillet dig. Et forbehold ved valget af race er, at vælger man en blanding kan man ikke på samme måde som de rene racer, forudse hundens personlighed.

Foruden race, er det også vigtigt at tænke over størrelsen, og om du vil have en han- eller en hunhund.

Største fejkilde

Det, man bør prioritere højest, når man skal spotte den perfekte hund, er faktisk om hunderacen passer til hundeejerens personlighed, og det arbejde, som hundeejeren har lyst til at lægge i det at have hund.

Faktisk er det største problem, som Dansk Kennel Klub oplever, at folk ikke får valgt den rigtige race.

– Mine 20 års erfaring har vist mig, at der er mange, som kunne være glimrende hundeejere, men bliver det ikke, fordi de har skudt over evne i forhold til valget af hunderace, har adfærdskonsulent ved Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen udtalt til Newsbreak.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu