ANNONCE

Disse julegodter er ren gift for din hund

23. december 2020 06:15 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Det er fristende, men lade være.

Ligesom mennesker, har dyrene ikke godt af for mange snacks, men med måde kan hunde godt tåle lidt rester. Dyrenes Beskyttelse guider her til hvilke rester du kan give dit firbenede familiemedlem i julen, og hvilke de bestemt ikke må få. Særligt sovs tåler hunde dårligt.

De fleste hundeejere kender det: Maden kommer på bordet, og hunden ser længselsfuldt op mod fadene. Den lækre duft af julemad virker lokkende for både dyr og mennesker. Derfor kan det være fristende at give hunden lidt rester fra julebordet.

Det er dog vigtigt at passe på med resterne, da den fede mad kan give rigtig hunden rigtig dårlig mave. Hvis man begrænser sig i mængden at julerester, kan hunden godt tåle at få lidt godbidder fra julebordet.

Husk det rigtige foder

Julen igennem er det dog vigtigt at huske det almindelige foder. Dette foder giver hunden alt den næring den har brug for, og derfor er det vigtigt at hunden får sit almindelige foder også. Desuden er det vigtigt, at vi skærer ned for det almindelige foder, hvis hunden får lidt rester fra julebordet.

– Hundens foder dækker alle ernæringsbehov den har. Derfor er det vigtigt ikke pludselig at erstatte dens foder med mad fra julebordet. Selvom man holder sig til rent kød og kartofler, kan den pludselige kostændring give dårlig mave. Derfor skal man være meget varsom med at give hunden mad fra julebordet, forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Ingen erstatning

Dyrenes Beskyttelse anbefaler ikke at resterne erstatter det almindelige foder, men derimod at man kun giver små mængder som supplement eller snack. Hvis man holder sig til rent kød, ren fisk eller kogte æg og kartofler, så kan man være ret sikker på ikke at gøre noget forkert.

– Er der rester fra julebordet, for eksempel rent kød eller kogte æg, så brug det til træning, øvelser eller andre aktiviteter, så hunden skal arbejde for det. På den måde får hunden den ekstra godbid, samtidig med at den aktiveres med træning, siger Jens Jokumsen.

Det er dog vigtigt at undgå krydret og saltet mad, da hunden ikke kan tåle det.

Det sammen gælder fed mad, så selvom hunden elsker sovs, så har den ikke godt af det.

Ud over dette er der nogle madvarer, som er decideret giftige for hunden.

Det er altså dem, du kan se i galleriet over artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu