ANNONCE

Disse madvarer er bedst at have under en krise

25. marts 2020 09:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hamstringen er så småt drevet over, men nogle madvarer har dog en øget tendens til at forsvinde fra de danske dagligvarebutikker. Bliv klogere på, hvilke basisvarer, det er en god idé at have liggende.

I Danmark er en lang række tiltag sat i værk for at formindske smittespredningen med coronavirus. Blandt andet er de fleste butikker lukket. Dagligvarebutikker holder dog åbent, men har alle sat flere tiltag ind for at dæmme op for smitterisikoen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det har tilsyneladende virket, at Statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere har opfordret danskere til at købe dagligvarer online, såfremt det har kunnet lade sig gøre. Butikkerne er langt fra overrendt, og detailbranchen lover, at der er varer nok.

For at det skal gå op, skal danskerne købe ind, som de plejer, lyder beskeden. Alligevel er der nogle varer, der har en tendens til at forsvinde fra hylderne. For eksempel dåser med hakket tomat. Det er dog ikke overraskende, hvis du spørger Holger Madsen, der er chefredaktør på madmediet Madensverden.dk.

Han fremhæver nemlig over for Newsbreak.dk dåsetomater som en ting, der er god at have nok af i krisetider, som den vi er i for øjebikket. En anden er tørgær. Det har den fordel kontra almindelig gær – som mange hamstrer, når kriser kradser – at det kan holde sig meget længere.

Du kan se Holger Madsens 10 basisvarer, der er gode at have i hjemmet i krisetider, i galleriet over artiklen her.

Smitter corona gennem mad?

Det er forbundet med smitterisiko at handle ind i de danske supermarkeder. Blandt andet fordi, coronavirus tilsyneladende kan overleve på overflader i omtrent to døgn – plus/minus. Derfor er det vigtigt at spritte indkøbsvogn eller kurv af og vaske hænder, når du kommer hjem igen.

Vigtigt er det også, at du holder afstand i dagligvarebutikkerne – hvor der i øvrigt er kvadratmeterkrav til antallet af kunder.

Heldigvis behøver du ikke frygte, hvad du putter i munden af madvarer. Fødevarestyrelsen skriver på sin hjemmeside, at “Coronavirus smitter ikke via mave-tarm-kanalen. Derfor er der kun en meget lille risiko for, at du bliver smittet, hvis du spiser mad med coronavirus på”.

Der findes i øvrigt ingen bekræftede tilfælde, hvor smittede er blevet smittet gennem madvarer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu