Disse mænd er efterlyst for dankort-svindel

27. februar 2012 14:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Disse mænd er efterlyst for dankort-svindel
Billede mangler

Ved hjælp af næsten usynligt – men stadig meget avanceret – udstyr har to mænd forsøgt at lure dankortoplysninger og pinkoder fra intetanende aarhusianere.
Udstyret blev sat på flere hæveautomater i Aarhus i løbet af den forgangne uge. Det skriver Århus Stiftstidende.
Østjyllands Politi har nu udsendt overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd, som er fanget på kamera ved hæveautomater fra to Jyske Bank-filialer på henholdsvis Randersvej 21. februar, Skanderborgvej 22. februar og Randersvej igen 23. februar.
Tyvene har monteret et såkaldt skimmingsudstyr foran automatens hævekortindsats. På den måde overfører dankortet alle elektroniske informationer til udstyret, når det køres igennem.
Samtidig monterer tyvene en skinne på automaten med indbygget kamera, der optager bankkundens firecifrede kode, mens den bliver tastet ind.
“Der er brugt meget avanceret udstyr, og man kan meget vel mistænke det for at være international kriminalitet – sandsynligvis østeuropæisk. Det har vi set i andre sager,” siger politikommissær ved Østjyllands Politi Mogens Brøndum til avisen.
To rumænske mænd blev i sidste uge taget på fersk gerning i København for præcis samme slags svindel.
“Det ser ud til at være de samme gerningsmænd i alle tre århusianske tilfælde. Hvis nogen har lejet bolig eller sommerhus ud til de to mænd på billedet, hører vi gerne nærmere,” siger Mogens Brøndum videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu