ANNONCE

Disse myter om æg holder ikke

29. januar 2020 19:56 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Vi danskere spiser flere æg end nogensinde tidligere. Men er det godt eller skidt?

Som det forholder sig med så mange andre ting, er også æg forbundet med både myter og bekymringer. For mange har gennem tiden stillet spørgsmålstegn ved, om æg i bund og grund er til gavn for vores sundhed.

Artiklen fortsætter under videoen

Nogle forbinder æg med risiko for forhøjet kolesterol mens andre taler om et meget højt fedtindhold. Der findes også masser af påstande omkring både tilberedning og holdbarhed. Men holder de mange myter egentlig vand.

Det har Expressens ‘Mit Kök’ svarene på. Se dem i galleriet over artiklen.

Myter eller ej, så forholder det sig således, at vi danskere spiser flere æg end nogensinde tidligere. Det viser en markeds-undersøgelse lavet af Landbrug & Fødevarer.

Af undersøgelsen fremgår det, at danskerne i gennemsnit spiste fire æg om ugen i 2018. Det er en stigning på 0,3 i forhold til 2017.

Det fremgår også, at det specielt er de 40 til 49-årige, der spiser flere æg. Desuden, at flere og flere, på trods af myter, tror på, at æg er sunde. Blandt andet fordi de er rige på protein, giver en god mætheds-fornemmelse og er en god kilde til vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer.

Samtidig viser undersøgelsen også, at faktorer som økologi, dyrevelfærd og pris vægter højest, når forbrugerne vælger hvilke æg, der skal i indkøbsvognen.

Hele 25 procent foretrækker økologiske æg, 22 procent kigger på dyrevelfærd og for 21 procent vægter prisen højt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu