ANNONCE

Nye motionsformer boomer under corona

20. marts 2021 19:59 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Coronapandemien har lagt en dæmper på store dele af den etablerede idræt, men det har også givet rum til nye motionsformer

Se nogle klassiske motionsøvelser, som er nemme at udføre i hjemmet, i galleriet ovenfor.

Coronapandemien har vendt op og ned på danskernes motionsvaner.

Det har dog også givet rum til nye motionsformer, som enten har fået fodfæste eller vokset sig store under corona.

Her kommer en liste, hvis du savner inspiration.

1) Stand up paddleboard

Salget af de store surfboards, hvor man står oprejst og padler, boomede allerede i 2020.

Men det kan meget vel blive en motionsform, som vokser sig endnu større i år, vurderer Mikkel Nørtoft Magelund, der er leder af Team Bredde & Motion i Danmarks Idrætsforbund.

– Mange danskere søger fleksible motionsformer, hvor man kan nyde naturen og roen i kombination med funktionel træning. Og her passer SUP perfekt ind, siger han.

Stand up paddle har desuden den fordel, at det kan dyrkes alle steder, og at prisen på udstyr efterhånden er banket i bund.

– Vi ved, at jo færre barrierer der er i form af udstyr, faciliteter og teknisk kunnen, des større vækstpotentiale har en motionsform. Og SUP er bare sjovt og nemt at komme i gang med, konstaterer Mikkel Nørtoft Magelund.

2) Tabata og frie vægte

En anden megatrend er, at flere danskerne vil have motion, hvor fysikken bliver udfordret.

Nye datatræk fra Google Danmark viser, at danskernes søgning på håndvægte steg med 160 procent bare i første lockdown-måned.

Og den højintense træningsform “tabata”, som tidligere har været en niche kendt fra fuktionel træning og crossfit-kredse, ligger nu på 10. pladsen over mest søgte sundhedsemner i hele Danmark.

– Vi ved, at der er et segment af unge i alderen 25 til 40 år, som altid er optaget af holde sig i form i en travl hverdag og følge med i de nyeste fitnesstrends. Og det flugter fint med tabata, konstaterer Mikkel Nørtoft Magelund.

3) Stue-yoga

Nogle søger det intense kick, hvor sveden springer fra panden. Andre søger den stille, indadvendte motion, som ikke bare er god for kroppen, men også for sindet.

Og her kommer yoga ind i billedet.

Under pandemien har Danmark været det land i hele verden, hvor allerflest har søgt på Google efter yogamåtter.

Interessen mærkes også hos den organiserede idræt. Danmarks Idrætsforbund melder om stor efterspørgsel på yogahold, hvor man følger instruktøren hjemme fra stuen.

– Der er en klar megatrend, hvor nogle søger nærhed, velvære og fordybelse fremfor ekstrem og adrenalin-fremkaldende idræt. Og den tendens er helt klart kommet for at blive større, siger Mikkel Nørtoft Magelund.

Se nogle klassiske motionsøvelser, som er nemme at udføre i hjemmet, i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu